twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

28 Ιουλίου 2009

Στοπ στις παράνομες προσλήψεις από το ΣτΕ


Ως μη νόμιμος κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο τρόπος και η διαδικασία πρόσληψης νοσοκομειακών φαρμακοποιών του ΕΣΥ. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, που επεξεργάστηκε το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, έκρινε συνταγματικώς ανεκτή τη διάταξη εκείνη που προβλέπει ότι οι προσλήψεις των νοσοκομειακών φαρμακοποιών μπορεί να γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, όπως και των ιατρών του ΕΣΥ.

Παράλληλα, έκρινε ότι η σχετική εξαίρεση είναι συνταγματικά ανεκτή υπό την προϋπόθεση ότι το ΑΣΕΠ θα ελέγχει τη νομιμότητα του διαγωνισμού. Αντίθετα, όμως, το ΣτΕ έκρινε παράνομη τη διάταξη του σχεδίου Π.Δ. για τον τρόπο πρόσληψης. Και τούτο διότι «δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πλήρωση των θέσεων, ούτε των πράξεων που εκδίδονται από το συμβούλιο κρίσης και επιλογής νοσοκομειακών φαρμακοποιών επί των ενστάσεων, ούτε όμως και των τελικών αποφάσεων, με τις οποίες γίνονται οι προσλήψεις».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick