twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Ιουλίου 2009

Το Σεπτέμβριο τα πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη


Το Σεπτέμβριο αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας τα πρώτα εμβόλια για τη νέα γρίπη Η1Ν1, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Γ.Πιερουτσάκος, η πρώτη παρτίδα αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα περίπου το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μόλις οι υγειονομικές αρχές παραλάβουν τα νέα εμβόλια, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα είναι σε πρώτη φάση δύο εκατομμύρια μέχρι τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Η Ελλάδα μαζί με τις μεγάλες ευρωπαΊκές χώρες θα είναι από τις πρώτες που θα αρχίσει να παραλαμβάνει εμβόλια από τις τρεις φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν αγώνα δρόμου για την παρασκευή του.

Αναφορικά με τις ομάδες που θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες (παιδιά πάνω των πέντε ετών και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών), άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (καρδιοπάθειες, χρόνιες πενυμονοπάθειες, οξεία νευρική ανεπάρκεια, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά), καθώς και γιατροί και νοσηλευτές.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι διαχειρίζεται με υπεύθυνο τρόπο το θέμα της πανδημίας της γρίπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι επρόκειτο ο πρωθυπουργός να καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ.Παπανδρέου για να τον ενημερώσει για τη γρίπη δήλωσε: «Δεν έχω κανένα σχόλιο. Δεν υπάρχει τίποτα».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Όποιος θελήσει να ενημερωθεί, η κυβέρνηση βρίσκεται στη διάθεσή του», ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από τη Βουλή, θα υπάρξει και δεύτερη ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick