twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Ιουλίου 2009

Κατεδάφισαν τον καταυλισμό των Αφγανών

Έφοδο στον καταυλισμό των Αφγανών λαθρομεταναστών έκαναν το πρωί της Κυριακής αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους οικονομικούς μετανάστες και στη συνέχεια, μπουλντόζες της νομαρχίας κατεδάφισαν τα παραπήγματα που είχαν στήσει εδώ και μια δεκαετία στο λιμάνι οι μετανάστες, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.



Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ξέσπασε πυρκαγιά στον καταυλισμό, ενώ την ίδια στιγμή στο κέντρο της πόλης εξερράγησαν 5 εμπρηστικοί μηχανισμοί σε κρατικά αυτοκίνητα, ένα ΑΤΜ τράπεζας και την είσοδο του Πρωτοδικείου της πόλης. Η αστυνομία αποδίδει τις ενέργειες αυτές σε κινήσεις αντιπερισπασμού αντιεξουσιαστών.



Οι περίπου 150 οικονομικοί μετανάστες ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης χωρίς ρεύμα, ενώ την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είχαν αναλάβει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.



Τους τελευταίους μήνες είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα, με συρματοπλέγματα στην περίφραξη του λιμανιού, τα οποία απέδωσαν και ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονταν στην Πάτρα είχε μειωθεί στους 800 από 4.000.



Οι δουλέμποροι φαίνεται, όμως, πως μετέφεραν την παράνομη δραστηριότητά τους σε άλλες περιοχές. Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη νταλίκα, 28 λαθρομετανάστες που είχαν ξεκινήσει από το λιμάνι της Κέρκυρας.



44 ανήλικοι από τον καταυλισμό της Πάτρας μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο για παιδιά στην Κόνιτσα, 30 ενήλικες που είχαν κάνει αίτηση για άσυλο θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ενώ άλλοι 30 θα κρατηθούν σε Κέντρα Φιλοξενίας μέχρι να απελαθούν.



Την επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό κατήγγειλαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγινε η επιχείρηση εκφράζουν και τα μέλη της Κινησης Υποστήριξης Μεταναστών.
megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick