twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Ιουλίου 2009

Από Δευτέρα οι απολογίες των φυλακισμένων της συμμορίας


Ευθείες βολές κατά εκείνων που συνδέουν το όνομα του με τις δραστηριότητες του Π.Βλαστού, εξαπέλυσε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Αν διέθεταν λίγη λογική όλοι αυτοί που επιχειρούν περίπου να με εμφανίσουν φίλο, συνεργάτη, συμπαραστάτη του αρχικακοποιού Βλαστού, θα έπρεπε να υποθέσουν και να ξέρουν ότι ο υπουργός δημόσιας τάξης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών που έχει τα θέματα, την αρμοδιότητα στα θέματα δημόσιας τάξης, από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Βλαστού έγινε γνωστό ότι ήταν επικεφαλής αυτής της σπείρας, παρακολουθούσα βήμα-βήμα την υπόθεση και έδωσα την εντολή για να γίνει η επιχείρηση συλλήψεως.

»Για όλους αυτούς θα ήθελα να πω ένα πράγμα. Δεν με πτοούν. Ότι προκαλούν απλά αηδία, αηδία σε απίστευτο σημείο. Θα σας πω και κάτι άλλο: Εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω, η αστυνομία θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της με αποτελεσματικότερο ακόμα τρόπο και θα έλθουν ακόμα πιο μεγάλες επιτυχίες. Τότε, θα αξιώσω σε αυτά τα ανθρωπάκια να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Από τη Δευτέρα αναμένονται οι απολογίες των φερομένων ως μέλη της συμμορίας που οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου οι οποίοι είναι ήδη κρατούμενοι, όπως οι Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος.

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει η ακριβής ημέρα και ώρα της προσαγωγής τους ενώπιον της ανακρίτριας, για λόγους ασφαλείας. Δεν αποκλείεται πάντως ανακρίτρια και εισαγγελέας να μεταβούν οι ίδιοι στις φυλακές για να πάρουν απολογίες.

Σημειώνεται ότι οι Σκαφτούρος και Στεφανάκος θα δικαστούν εκ νέου, έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει απόφαση του Εφετείου με την οποία έχουν καταδικαστεί για παλαιά υπόθεση εκβιασμών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας διέταξε την διεξαγωγή Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης σε βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων της Λάρισας, τους οποίους εμπλέκει σε τηλεφωνική του συνομιλία ο Π.Βλαστός.

Ο κ. Δένδιας διέταξε την έρευνα έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι έρευνες διενεργούνται ήδη για τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς Χανίων και αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick