twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

3 Αυγούστου 2009

"Άσκοπες" οι προκλήσεις των Τούρκων λέει η Ντόρα Μπακογιάννη


Ασκοπες προκλήσεις χαρακτηρίζει, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών της γείτονος χώρας πάνω από το Αιγαίο.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι πτήσεις 300 μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών». Για να προσθέσει με νόημα: «Αυτό, απλώς, προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα».

Οσον αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, επισήμανε ότι το άνοιγμά της θα ωφελήσει την Τουρκία. «Πολλοί στην Ευρώπη και την Αμερική πιστεύουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστά σημαντική αξία για την Τουρκία, είναι ένας θεσμός που υποστήριξε σταθερά τον ευρωπαϊκό στόχο της Τουρκίας. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Τουρκίας στον κόσμο. Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα ερμηνευτεί σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη της πίστης της Τουρκίας στο δρόμο για την Ευρώπη» είπε.

Τέλος, όσον αφορά το πότε θα επισκεφθεί την Αγκυρα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι εξετάζεται ο καταλληλότερος χρόνος. «Είμαι πεπεισμένη ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να διακόψουν ποτέ τις συνομιλίες, ακόμα και στα θέματα που δεν μπορούν να συμφωνήσουν» ήταν τα λόγια της.

Να σημειωθεί ότι και ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν διατεθειμένος να επισκεφτεί τη χώρα μας στα μέσα Ιουνίου, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, αλλά ισχυριζόμενος ασθένεια, ματαίωσε το ταξίδι
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick