twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Αυγούστου 2009

Τι επηρεάζει την σεξουαλική ζωή των γυναικών...

Μπορεί η σεξουαλική ζωή των γυναικών να φθίνει όσο περνούν τα χρόνια, ωστόσο υπάρχουν αρκετές που διατηρούν την ερωτική τους επιθυμία και εξακολουθούν να κάνουν σεξ μετά την ηλικία των 60 ετών. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η πνευματική και σωματική υγεία της γυναίκας επηρεάζει την σεξουαλική της ζωή περισσότερο από ό,τι η ηλικία.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.977 γυναίκες ηλικίας από 45 έως 80 ετών, εκ των οποίων τα δυο τρίτα ήταν παντρεμένες ή είχαν σύντροφο. Οι ερευνητές ζήτησαν από τις εθελόντριες να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την σωματική, πνευματική και σεξουαλική τους υγεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 43% των γυναικών χαρακτήρισε ως «μέτριο ή πολύ υψηλό» το ενδιαφέρον ή την επιθυμία για σεξ το τελευταίο τρίμηνο, ενώ το 60% ανέφερε ότι είχε κάποια σεξουαλική δραστηριότητας τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι γυναίκες που ήταν άνω των 65 ετών, σε ποσοστό 28% δήλωσαν ότι είχαν τουλάχιστον μέτριο σεξουαλικό ενδιαφέρον και σχεδόν το 37% είχε σεξουαλική δραστηριότητα το τελευταίο τρίμηνο.Το 57% χαρακτήρισε ως «τουλάχιστον» μέτρια την σεξουαλική ικανοποίηση, ενώ για τις εθελόντριες που δεν είχαν ερωτική δραστηριότητα, ήταν περισσότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένες με τη σεξουαλική τους ζωή εάν ήταν μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν ήταν σεξουαλικά ενεργές ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος (39%), απουσία ερωτικού συντρόφου (36%), σωματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύντροφος (23%) και η έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος του συντρόφου (11%). Μόλις το 9% των εθελοντριών ανέφερε ως αιτία προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν οι ίδιες.

Επιπρόσθετα, ο γάμος ή η ύπαρξη συντρόφου τριπλασίαζε τις πιθανότητες να κάνουν σεξ οι εθελόντριες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Η σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών αυξανόταν για τις γυναίκες που είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ που σχετίζονταν με την πνευματική και σωματική τους υγεία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν και ορισμένες εθνικές και φυλετικές διαφορές μεταξύ των γυναικών. Για παράδειγμα, οι έγχρωμες εθελόντριες ήταν περισσότερο πιθανό να χαρακτηρίσουν «τουλάχιστον μέτρια» την ερωτική τους επιθυμία, αλλά είχαν λιγότερες πιθανότητες από τις λευκές γυναίκες να κάνουν σεξ κάθε βδομάδα. Συγκριτικά με τις λευκές γυναίκες, οι Λατίνες είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν «τουλάχιστον μέτρια ικανοποιημένες» από την ερωτική τους ζωή.

Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην ύπαρξη αυτών των διαφορών, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτιστικών επιρροών. «Επιπρόσθετα, ενδεχομένως να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην απροθυμία των γυναικών να ομολογήσουν ή να δηλώσουν ότι έχουν σεξουαλική δραστηριότητα και σε φυλετικά προβλήματα», αναφέρουν οι ερευνητές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας (Journal of the American Geriatrics Society).
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Νομίζω λέω νομίζω γιατί δεν είμαι και ειδικός,ότι εδώ μιλάμε για Καλιφλόρνια που δεν κολάει σε τίποτα και πουθενά με την γη
ραιά Ευρώπη,ούτε με την Μεσογειακή Ελλάδα!

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick