twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

28 Αυγούστου 2009

Το πρώτο νομοσχέδιο για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους

Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης ενέκρινε το νομοσχέδιο για την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, απόφαση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από λατινοαμερικανική χώρα.
Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου θα αποσταλεί στη Γερουσία, όταν οι βουλευτές ολοκληρώσουν την επεξεργασία του και κάνουν τις οποίες μετατροπές θεωρηθούν αναγκαίες για να εγκριθεί οριστικά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.



Πρόκειται για πρωτοπόρα ενέργεια της μικρής αυτής χώρας στη Λατινική Αμερική, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί τόσο από την εκκλησία όσο και από δεξιά αντιπολίτευση.

Η Ουρουγουάη των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται σε μια περιοχή του πλανήτη αρκετά συντηρητική, είχε πρωτοτυπήσει και πέρυσι με την έγκριση της πολιτικής ένωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ ο πρώτος αριστερός πρόεδρος της χώρας, Ταμπάρε Βάσκεζ κατήργησε το νόμο που απαγόρευε στους ομοφυλόφιλους τη φοίτηση σε στρατιωτικές σχολές.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick