twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

1 Αυγούστου 2009

Μυστηριώδης αυτοκτονία επιχειρηματία στη Μύκονο


Ωρα 11.30 το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου. Ο ιδιοκτήτης κέντρων εστίασης και ψυχαγωγίας Νίκος Χαλκιαδάκης, 33 ετών, έχει δώσει ραντεβού σε ταβέρνα της παραλίας του Μαραθώνα με φίλους. Το καλοκαίρι έχει αρχίσει και ο γνωστός επιχειρηματίας μιλάει για τα νέα του ανοίγματα και τις δουλειές που έρχονται με τα δύο μαγαζιά στην Κηφισιά και τη Μύκονο. Κάνει ζέστη, η βραδιά είναι καλή και ο Χαλκιαδάκης στις 23.40, όπως κατεγράφη από το αστυνομικό δελτίο της ημέρας, σηκώνεται για αδιευκρίνιστους λόγους από την παρέα και κατευθύνεται προς το πάρκινγκ του εστιατορίου που βλέπει στην ήρεμη θάλασσα.

Σκύβει, μπαίνει στο αυτοκίνητο με σταθερό βήμα και κλείνει την πόρτα. Σε λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται ένας υπόκωφος και ξερός ήχος που συνοδεύεται από λάμψη και το σώμα του επιχειρηματία πέφτει άνευρο στο πλάι του καθίσματος. Ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Νίκος Χαλκιαδάκης, με ένα περίστροφο που κατείχε, έχει βάλει τέρμα στη σύντομη ζωή του. Από εκείνη την ώρα και μέχρι σήμερα, δυόμισι μήνες μετά, τεράστια ερωτήματα συνθέτουν ένα σκοτεινό θρίλερ αστυνομικού και δικαστικού μυστηρίου για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον φιλόδοξο νεαρό μπίζνεσμαν στο τραγικό απονενοημένο διάβημα. Στο μέρος του συμβάντος εκείνη την τελευταία νύχτα στην πορεία του Χαλκιαδάκη προς την επαγγελματική καταξίωση έφτασαν αμέσως άνδρες της Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής. Η αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε το σώμα του 33χρονου, η κλίση του κορμιού του, η πυρίτιδα που βρέθηκε στο χέρι και στη σκανδάλη του όπλου, ο εξ επαφής πυροβολισμός, αλλά και δύο ιδιόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν και φέρεται να προέρχονται από τον αυτόχειρα, οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σημειώματα που βρέθηκαν και που αποτελούν την έσχατη επιθυμία, ο αυτόχειρας ευχαριστούσε δύο ανθρώπους που του στάθηκαν πριν το φως της διαδρομής του σβήσει αιφνίδια. «Ευχαριστώ αυτούς τους δύο ανθρώπους που μου συμπαραστάθηκαν» φέρεται να ανέγραφαν τα σημειώματα υποδεικνύοντας τους ευεργέτες ανάμεσα στους διάβολους που του κατέστρεψαν τη ζωή.

Από την Ασφάλεια και τους αξιωματικούς της υπηρεσίας της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, αν και εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, οι δρόμοι της έρευνας συγκλίνουν στο σαφές ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ποιοι όμως ήταν οι πραγματικοί λόγοι που ανάγκασαν έναν νέο άνθρωπο να ακουμπήσει το όπλο στο κεφάλι του και να πατήσει τη σκανδάλη; Με ποιους έτρωγε εκείνο το βράδυ στο Μαραθώνα; Ηταν φίλοι του, άσχετοι με τις σκοτούρες στις οποίες βυθιζόταν το μυαλό του, ή συνεργάτες και συμμέτοχοι στις δουλειές που έκανε; Τα στοιχεία του ρεπορτάζ δείχνουν ότι ο αυτόχειρας τον τελευταίο καιρό βασανιζόταν από μια δυσχερή για τον ίδιο δικαστική περιπέτεια, η έκβαση της οποίας τον οδήγησε στην τραγική σκηνή αυτοκαταστροφής.

Οπως προκύπτει από πηγές του ρεπορτάζ, ο Νίκος Χαλκιαδάκης είχε ανοιχτεί οικονομικά σε μεγάλο βαθμό και ήταν ουσιαστικά το αφεντικό σε δύο μαγαζιά. Στο «Bahia Nera» της Κηφισιάς και στο «Βahia Bianca» της Μυκόνου. Το πρώτο έχει βραδινό στήσιμο, είναι restaurant, αλλά διαθέτει και κλαμπίστικο στιλ. Βρίσκεται επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Γορτυνίας. Το δεύτερο, στο Νησί των Ανέμων και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλό Λιβάδι, ήταν κάτι ανάλογο και είχε αρχίσει με συνεργάτη στις δουλειές του 33χρονου, τον Κώστα Σκαγιά, ο οποίος έχει και το μαγαζί «Camares». Ομως ο νεαρός επιχειρηματίας φέρεται -κατά τις ίδιες πηγές- λόγω του γεγονότος ότι αντιμετώπιζε δυσβάσταχτα χρέη και μία σοβαρή δικαστική τρικυμία, να μην εμφανίζεται ως μέτοχος των καταστημάτων στα χαρτιά. Νομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η αρχή του τέλους για τον επιχειρηματία χρονολογείται κάποιους μήνες πριν τον αιφνίδιο χαμό του. Κάποια από αυτά όμως πιθανόν να κατέρρευσαν εκείνο το βράδυ της 15ης Ιουνίου στο Μαραθώνα. Και να οδήγησαν τον επιχειρηματία στο σκοτεινό πάρκινγκ δίπλα από την ήρεμη θάλασσα.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick