twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Αυγούστου 2009

Οι πιο "φτωχοί" βουλευτές...


Δεν είναι όλοι οι βουλευτές πλούσιοι, όπως μπορεί να πιστεύουν πολλοί, ούτε απέκτησαν υποχρεωτικά ακίνητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Υπάρχει και μια μερίδα εκπροσώπων του έθνους που σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλαν διαθέτουν από λίγα έως ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία. Κάποιοι βουλευτές μας μάλιστα δεν έχουν στην τράπεζα ούτε ένα ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η γ.γ. του ΚΚΕ έχει στον λογαριασμό της μόλις 100 ευρώ. Ποιοι είναι όμως οι πένητες της πολιτικής στις μέρες μας βάσει των δηλώσεών τους; Ας τους δούμε έναν προς έναν:

- Ο βουλευτής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Περικλής Κοροβέσης δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του μόνο ένα διαμέρισμα 35 τετραγωνικών μέτρων και ελάχιστα μετρητά μοιρασμένα σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στους πιο φτωχούς εθνοπατέρες τόσο του κόμματός του όσο και του ελληνικού Κοινοβουλίου γενικότερα.

- Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος εκτός από τη βουλευτική αποζημίωσή του διαθέτει μόνο ένα σπίτι, το οποίο μάλιστα είναι από κοινού με τη σύζυγό του, τραπεζικές καταθέσεις ύψους 14.000 ευρώ και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο όνομα της γυναίκας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 14.000 ευρώ που έχει στην τράπεζα, οι 4.958 ευρώπροέρχονται από δώρα συγγενών και φίλων κατά τη βάφτιση των παιδιών του!

- Η όμορφη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή έχει ανύπαρκτες καταθέσεις στην τράπεζα, μόνο ένα σχετικά μικρό σπίτι και το μηνιαίο εισόδημά της προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τη βουλευτική αποζημίωση. Αλλωστε, η τελευταία εργασία της ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου παρουσίαζε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Οταν μπήκε στο Κοινοβούλιο παραιτήθηκε λόγω του ασυμβίβαστου που υπήρχε τότε. Εκτοοτε πορεύεται μόνο με τη βουλευτική ιδιότητα.

- Ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει σχεδόν τίποτα. Το έντυπο του πόθεν έσχες είναι σχεδόν άδειο. Μοναδική περιουσία του είναι το ετήσιο εισόδημά του ύψους 35.818 ευρώ. Αυτό και μόνο.

- Στους πένητες συγκαταλέγεται και ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. Δηλώνει μόνο ότι έχει ένα ετήσιο εισόδημα της τάξης των 72.304,45 ευρώ. Ούτε σπίτια ούτε αγροτεμάχια, ούτε πισίνες, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Το εισόδημά του και μόνο.

- Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζή Οσμάν, σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 2007 διαθέτει εισόδημα ύψους 46.261 ευρώ, κανένα ακίνητο, τραπεζικές καταθέσεις ύψους 61 ευρώ και 94 λεπτών, καμία μετοχή ή ομόλογο και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο 1.391 κυβικών εκατοστών του 1992, το οποίο με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, καλό θα ήταν να το αποσύρει!

- Φτωχότερο μέλος της παρούσας κυβέρνησης από άποψης μετρητών αναδεικνύεται ο υφυπουργός Απασχόλησης και βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος εμφανίζεται να μη διαθέτει ούτε ένα ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του. Στα περιουσιακά στοιχεία του διαβάζουμε ότι διαθέτει ένα επιβατικό 1.360 κυβικών εκατοστών από κοινού με τη σύζυγό του και το 50% ενός άλλου Ι.Χ. Επίσης, έχει το μισό μιας κατοικίας 220 τ.μ. στο Βαρθολομιό της Ηλείας, ενώ το συνολικό εισόδημά του ανέρχεται σε 66.771 ευρώ.

- Η βουλευτής Β' Αθήνας του ΚΚΕ Εύα Μελά δεν διαθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό της ούτε ένα ευρώ.

- Χωρίς χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του εμφανίζεται επίσης ο βουλευτής Λέσβου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Σταύρος Σκοπελίτης.

- Λεφτά δεν έχει στην τράπεζα και ο βουλευτής Λαρίσης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Αστέριος Ροντούλης.

- Ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό μόλις 226 ευρώ!

- Ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Γιάννης Μπανιάς δεν έχει κανένα σπίτι στο όνομά του και αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται στους πληβείους.

- Στα... φτωχαδάκια θα πρέπει να βάλουμε επίσης τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Δαϊλάκη, καθώς επίσης και τον συνάδελφό του από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία, τον Νίκο Μωραΐτη.

- Η κ. Παπαρήγα δηλώνει επίσης συνολικό εισόδημα 108.595 ευρώ, εκ των οποίων τα 83.400 ευρώ είναι η βουλευτική αποζημίωσή της, ενώ έχει και ένα σπίτι στην Αθήνα 90 τ.μ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός διευκρινίζεται πως «το ποσό των 83.400 ευρώ που αναγράφεται στη δήλωση του πόθεν έσχες της γ.γ. του ΚΚΕ ως εισόδημά της από τη βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο κόμμα. Το ίδιο ισχύει και με τις βουλευτικές αποζημιώσεις όλων των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ».

Τέλος, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε κατά το οικονομικό έτος 2007 ότι είχε στην κατοχή του ένα σπίτι 97 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Παλλήνης, ένα αγροτεμάχιο 7 στρεμμάτων στην Παιανία από κληρονομιά, ένα αγροτεμάχιο 1.127 τ.μ. στο νησί της Ανδρου και δύο αυτοκίνητα (ένα Ι.Χ. του 1996 και ένα τζιπ του 2006). Μπορεί να μην είναι ο πιο φτωχός, αλλά σε σύγκριση με αυτά που έχουν πολλοί άλλοι, σίγουρα κατατάσσεται στα… φτωχαδάκια.


Αυτοί που μετακινούνται με τα... πόδια

Ψάχνοντας τα πόθεν έσχες των 300 διαπιστώσαμε ακόμη ότι υπάρχει και μια ομάδα εκπροσώπων του έθνους που δεν έχουν κανένα αυτοκίνητο στο όνομά τους. Ανάμεσα στους… πεζούς βουλευτές βρίσκουμε τα ονόματα του προέδρου του Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα, του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, του τέως υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, της πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου, της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδωνη Γεωργιάδη και της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία παρεμπιπτόντως έχει καταθέσεις μόλις 100 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα!
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick