twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Αυγούστου 2009

Με μέτρο τα εντομοαπωθητικά...


Ένα από τα πιο κοινά συστατικά των εντομοαπωθητικών, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον το καλοκαίρι για να διώχνουν τα ενοχλητικά κουνούπια και άλλα έντομα, η ουσία DEET, σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες είναι τοξική και επιδρά στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Οι επιστήμονες συνιστούν περιορισμένη χρήση των εντομοαπωθητικών που περιέχουν την ουσία.

Πειράματα που έγιναν σε εργαστήρια, έδειξαν για πρώτη φορά ότι η ουσία αυτή δρα επιβλαβώς στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια μνήμης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες μεγάλη προσοχή στη σύσταση και τη χρήση των εντομοαπωθητικών που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο από περίπου 200 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να δώσουν οι έγκυοι και τα παιδιά.
EPT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick