twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

21 Αυγούστου 2009

Αποκαλύπτονται μυστικές φυλακές της CIA στη Λιθουανία!

Η Λιθουανία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξένησαν τις μυστικές φυλακές της CIA όπου κρατούνταν ύποπτοι για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πρώην αξιωματούχους της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας.

Η CIA κρατούσε έως οκτώ άτομα σε ένα κτήριο έξω από το Βίλνιους, για διάστημα ενός χρόνου, μέχρι το τέλος του 2005, όταν τερματίστηκε η λειτουργία των μυστικών φυλακών επειδή αποκαλύφθηκε η ύπαρξή τους, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Το ABC News αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ερεύνησε στοιχεία από αεροπορικές πτήσεις, που δείχνουν ότι στο διάστημα που λειτουργούσε αυτή η μυστική φυλακή, η CIA χρησιμοποίησε πολλές πτήσεις αεροσκαφών προς τη Λιθουανία. Ένας αξιωματούχος τον οποίον επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η Λιθουανία συμφώνησε να φιλοξενήσει τη μυστική φυλακή για να εξασφαλίσει την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπους.

Η πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ουάσινγκτον διέψευσε το ρεπορτάζ, ενώ η ίδια η CIA το χαρακτήρισε "ανεύθυνο".

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πιστεύεται ότι επέτρεψαν τη λειτουργία μυστικών φυλακών είναι η Πολωνία και η Ρουμανία. Ανάλογη πολιτική έναντι της CIA τήρησαν επίσης το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.πρακτoρείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick