twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Μαΐου 2010

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός υπαλλήλου της Marfin

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός υπαλλήλου της τράπεζας στην οδό Σταδίου όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις αθώοι συνάδελφοί του και ένα έμβρυο.

«Έσπασαν το τζάμι της τράπεζας με βαρυοπούλες, αλλά αν και είδαν ότι μέσα υπήρχαν άνθρωποι, οι αδίστακτοι δολοφόνοι με τις κουκούλες άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Η πρώτη μολότοφ έπεσε στο ισόγειο, στο γραφείο της διευθύντριας η οποία εκείνη την ημέρα έλειπε. Αν ήταν εκεί θα καιγόταν ζωντανή… Όταν έσπασαν τα τζάμια για να ρίξουν την πρώτη μολότοφ είδαν ότι μέσα υπήρχε κόσμος. Παρ\' όλα αυτά πέταξαν μολότοφ, περιέλουσαν τον τόπο με βενζίνη και μετά την πρώτη έκρηξη συνέχισαν να πετούν μολότοφ, με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά οι μοκέτες, τα στόρια και στη συνέχεια οι κουρτίνες στο ισόγειο.»

Πανικός επικράτησε στην τράπεζα, καθώς οι φλόγες είχαν φουντώσει φράζοντας την έξοδο. Οι 23 υπάλληλοι άρχισαν να ανεβαίνουν τους ορόφους του νεοκλασικού για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Ο 30χρονος με την άτυχη Παρασκευή Ζούλια βγήκαν σε ένα στενό μπαλκόνι προσπαθώντας να περάσουν σε διπλανό κτίριο.

«Φώναξα στην Παρασκευή να φύγουμε προς το άλλο μπαλκόνι να αναπνεύσουμε αέρα γιατί θα πνιγόμασταν. Η Παρασκευή είχε τις αισθήσεις της. Φτάσαμε στο μπαλκόνι και της λέω: έλα από εδώ πηδάμε. Ο καπνός πύκνωσε και δεν είχαμε δυνάμεις. Άρχισα να φωνάζω στον κόσμο από κάτω θα καούμε βοηθήστε μας κι έβλεπα άτομα χωρίς κουκούλες να μου λένε να καείτε, να μην πηγαίνατε για δουλειά. Πίστεψα ότι θα καούμε. Πήδα τώρα φώναξα στην Παρασκευή και για να της δείξω ότι δεν είναι επικίνδυνο, πήδησα πρώτος από το μπαλκόνι σε έναν τσίγκο που βρισκόταν από κάτω χωρίς να τραυματιστώ.»

Ο 30χρονος όταν πέρασε στο απέναντι κτίριο, ειδοποίησε τους γονείς του ότι ήταν καλά και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του από τον τοξικό καπνό που είχε εισπνεύσει. Νόμιζε ότι η Παρασκευή τα είχε καταφέρει.

«Αργότερα έμαθα πως η Παρασκευή, επειδή είχε εισπνεύσει πολύ καπνό, άρχισε να πέφτει και τελικά πέθανε εκεί στο μπαλκόνι. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Νόμιζα πως είχε λιποθυμήσει. Ο Νώντας και η Αγγελική δεν έφτασαν ποτέ στο μπαλκόνι. Γύρισαν πίσω να πάρουν τα κλειδιά για την άλλη ταρατσούλα που είχε η τράπεζα στο πίσω μέρος, γι\' αυτό και εγκλωβίστηκαν στους καπνούς και δεν τα κατάφεραν να ανέβουν.»

Όπως λέει ο 30χρονος όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και μάλιστα σε κατάσταση πανικού λόγο της πυρκαγιάς. Αν είχαν όπως λέει λίγο περισσότερο χρόνο ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ακόμη και σήμερα του είναι αδύνατον να πιστέψει ότι έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους τρεις αθώοι συνάδελφοί του.

Πηγή: People

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick