twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοινώνει πρόωρες εκλογες τις επόμενες ώρες ο Καραμανλής (;)


Θέμα ωρών είναι πλέον οι αποφάσεις του πρωθυπουργού ως προς τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με επικρατέστερες ημερομηνίες, την 4η ή την 11η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θέλει να «προλάβει» την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου και να καλύψει και επικοινωνιακά τα όσα θα εξαγγείλει.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα με το οποίο θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό, γιατί ο νέος προϋπολογισμός αλλά και η έξοδος της χώρας από την κρίση θα πρέπει να ανατεθούν σε κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει πρωτοφανή «εξέγερση» υπουργών και βουλευτών που βάλουν κατά του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών, προκαλώντας «βραχυκύκλωμα» στο κυβερνητικό επιτελείο. Αγνωστο παραμένει, ωστόσο, εάν τα στελέχη
μιλούν για το καλό ή το κακό της παράταξής τους, ή για το… ίδιον όφελος: Πολλά στελέχη της κομματικής βάσης κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την επαγγελματική τους υπόσταση: Ούτε λόγος φυσικά για μισθούς και προνόμια που θα αλλάξουν χέρια.

«Θέλω να ακούσω έστω και μισό επιχείρημα που να δείχνει ότι οι εκλογές κάνουν καλό στον τόπο ή στην κυβέρνηση ή στον Καραμανλή», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές» δήλωσε ο υπουργός υγείας Δ. Αβραμόπουλος, ενώ κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκαν και οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Μαρκόπουλος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μ. ΒαρβιτσιώτηςΑ. Λυκουρέντζος. τάχθηκε ανοικτά υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας, ενώ την πεποίθηση ότι «όποιος υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές πρέπει και να καταθέσει και τον λόγο ο οποίος να είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα» εξέφρασε ο υφυπουργός παιδείας

Σε τρίτη δήλωση σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν οι εκλογές προχώρησε και ο Μ. Λιάπης, ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης ανέφερε: «Μην πάμε σε εκλογές και μετά πουν ότι ο Καραμανλής φταίει». Ο Α. Ντινόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά στον RealFmότι «θα είναι σα να λέμε στον κόσμο μη μας αφήσετε ως τον Μάρτιο, για να τα κάνουμε χειρότερα, αλλάξτε μας τώρα». «Αυτοκτονούμε εάν πάμε σε εκλογές», δήλωσε με την επιστολή της παραίτησής του και ο μέχρι πρότινος βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης.

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του Γιώργου Σουφλιά κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου, όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές έκανε ότι δεν άκουσε τίποτα. Κατά πολλούς, η αντίδρασή του «κλείδωσε» και την προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβρη.


Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick