twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Σεπτεμβρίου 2009

Οι παρέες του δολοφόνου του Νίκου Σεργιανόπουλου στην φυλακή

Στην πρώτη πτέρυγα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, στο κελί Δ4, το ελληνικό κράτος έχει την… τιμή να φιλοξενεί δύο σκληρούς κρατουμένους που για ξεχωριστούς λόγους έγιναν αρνητικοί stars της τηλεόρασης. Ο πρώτος είναι ο 31χρονος καθ’ ομολογίαν φονιάς του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο δεύτερος, ο αδερφός της τραγουδίστριας της νεολαίας Τάμτα, ο Vladimir Apridonidze, 23 ετών, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Εξω από τις φυλακές δεν γνωρίζονταν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ανήκουν στη μεγάλη κοινότητα των Γεωργιανών οικονομικών μεταναστών που διαβιούν στο υποβαθμισμένο κέντρο και εργάζονται στο λεκανοπέδιο. Αλλοι με νόμιμα χαρτιά και καθαρή ζωή και άλλοι γλιστρώντας στα σκοτεινά μονοπάτια της παρανομίας και της λαθρομετανάστευσης, κλέβοντας, ληστεύοντας και παρασιτώντας στη χώρα με τα μεγάλα σύνορα και την ελλιπή αστυνόμευση.

Η φυλακή μοιάζει με την κοινωνία. Είναι ο καθρέφτης της. Με ωράρια, κανόνες και δικούς της νόμους. Και αυτό το ξέρουν καλά και οι δύο Γεωργιανοί που από άγνωστοι στην ίδια πόλη έγιναν μετά την προφυλάκισή τους, ύστερα από μια ξερή «καλημέρα» στη

γλώσσα τους κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους, ομοτράπεζοι και τελικά ένοικοι πίσω από τα ίδια κάγκελα. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη ζωή στις φυλακές, μεταξύ του Μurtiknelli και του Αpridonidze αναπτύχθηκε μια αναγκαία συμπάθεια για να τρέξει πιο γρήγορα ο χρόνος μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους.

«Οχι φιλία και πράσινα άλογα. Φιλίες δεν υπάρχουν στη φυλακή. Αλληλεγγύη υπάρχει για επιβίωση. Αλλωστε οι δυο τους διαφέρουν. Ο ένας σκότωσε με είκοσι μία μαχαιριές και κάνει τον ανήξερο. Ο άλλος πήρε τον κακό το δρόμο στα είκοσι δύο του και δείχνει μετανοημένος. Κανείς όμως δεν ξέρει εάν βγααίνοντας από τη φυλακή θα έχει σωφρονιστεί» λέει άνθρωπος που γνωρίζει καλά τη ζωή των κρατουμένων. Και τους δύο όμως τους ενώνει ένα κοινό σημείο: η τεράστια δημοσιότητα που έλαβε η σύλληψή τους.

Από τις 25 Ιουλίου του 2008, όταν δύο χέρια άρπαζαν τον Γεωργιανό μακελάρη του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου από το μπράτσο και τον οδηγούσαν στο προανακριτικό γραφείο της Ασφάλειας, πέρασαν δεκατρείς μήνες προφυλάκισης. Ο Μurtiknelli δικάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε τα σίριαλ της τηλεόρασης θα εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του καθ’ ομολογίαν φονιά. «Τηλεόραση τώρα το καλοκαίρι δεν μπορώ να ανοίξω. Ολη την ημέρα βλέπω τον Σεργιανόπουλο συνέχεια μπροστά μου. Παίζει σε τρία διαφορετικά σήριαλ. Κοντεύω να τρελαθώ» έχει εκμυστηρευτεί ο δράστης σε πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος, αλλά και στον Γεωργιανό συγκάτοικό του στο ίδιο κελί.

Να λοιπόν που η τηλεόραση (ακόμα και στις επαναλήψεις), το μέσο που έκανε τον δολοφόνο απεχθές πρόσωπο της επικαιρότητας, εκδικείται. Τιμωρεί και ασκεί αφόρητη πίεση στον ιδιόμορφο ψυχισμό ενός φυλακισμένου. Κι αν για τον μακελάρη του δημοφιλούς πρωταγωνιστή οι Ερινύες πετάγονται και τον κυνηγούν από το απρόσωπο κουτί της τηλεόρασης, για τον 22χρονο Vladimir Αpridonidze οι πρόσθετες ενοχές προέρχονται από την αναγνωρισιμότητα της αδερφής του, που επίσης έγινε γνωστή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Της δημοφιλούς Τάμτας που αγαπήθηκε από τη νεολαία και το ελληνικό κοινό.

Ο ετεροθαλής αδερφός της, που πριν πατήσει την κόκκινη γραμμή της παρανομίας σπούδαζε (όπως προέκυψε τότε από το ρεπορτάζ) στη Φιλοσοφική, βρισκόταν πέντε χρόνια στην Ελλάδα και έκανε κατ’ επίφαση ήρεμη και φυσιολογική ζωή, ζει έναν παρόμοιο εφιάλτη, που θα γίνει μεγαλύτερος όταν καθίσει στο εδώλιο. Αλλωστε όλα τα δράματα μεγεθύνονται, όταν περιτυλίγονται από την επωνυμία, όπως εύστοχα είχαν επισημάνει οι μάνατζερ της γνωστής τραγουδίστριας δύο μέρες μετά την 11η Μαΐου, ημέρα σύλληψης του αδερφού της.

Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής ο 22χρονος φοιτητής είχε εισβάλει κρατώντας όπλο μαζί με επίσης οπλισμένο συμπατριώτη του στο σούπερ μάρκετ «Bazaar», στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Ιλισίων, στου Ζωγράφου και είχαν αρπάξει φορώντας κουκούλες τις εισπράξεις της ημέρας, 1.520 ευρώ που τα έριξαν σε μια σακούλα. Πελάτης όμως του καταστήματος αντέδρασε, ακολούθησε τους δύο νεαρούς και κατόρθωσε να συγκρατήσει τον αδερφό της Τάμτα. Ο 22χρονος συνελήφθη από πλήρωμα της Αμεσης Δράσης και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, όπου έγινε γνωστή η ταυτότητά του.


23 μάρτυρες και ένας δολοφόνος

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε αίθουσα της πρώην Σχολής Ευελπίδων, θα καθίσει κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ληστεία στις 28 Σεπτεμβρίου ο 31χρονος David Μutriknelli. Κατά πληροφορίες, στην ακροαματική διαδικασία έχουν δηλωθεί να καταθέσουν (πλην των μαρτύρων υπεράσπισης που δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα) είκοσι τρεις μάρτυρες. Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γεώργιος-Αλέξανδρος Ρήγας, ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης, η οικιακή βοηθός του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, Μπεκίρι Λουίζα, ο αυτόπτης μάρτυρας Ελευθέριος Ψύλλος, ο φίλος του τραγικού πρωταγωνιστή Μάκης Προβατάς, συγγενικά πρόσωπα του θύματος, ένας κομμωτής από το Παγκράτι, ένας γυμναστής από τον Πειραιά, ένας Αιγύπτιος πρώην φίλος του ηθοποιού, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης και δεκάδες άλλοι μάρτυρες. Μια δίκη που αναμφίβολα θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick