twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Σεπτεμβρίου 2009

Τρομοκρατικό χτύπημα με τραυματία στο Χρηματιστήριο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:39 το πρωί σε παγιδευμένο με εκρηκτικά κλεμμένο βαν, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε στενό δρόμο, μεταξύ του κτηρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και μιας αντιπροσωπίας αυτοκινήτων.

Της εκρήξεως προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, περίπου στις 05:00 το πρωί. Ο άγνωστος είπε ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί βόμβα, η οποία προηγουμένως είχε τοποθετηθεί στο σταθμευμένο βαν.

Κλειστά παραμένουν και τα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αθηνών, και συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Σπύρου Πάτση, έως και την αερογέφυρα της Λεωφόρου Κηφισού.

Aπό τα θραύσματα, τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί 6 παρακείμενα οχήματα, εκ των οποίων τα

τρία καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά και τα αυτοκίνητα της αντιπροσωπίας, καθώς και το κτήριο του Χρηματιστηρίου.

Αυτήν την ώρα άνδρες της ΤΕΕΜ πραγματοποιούν έρευνα, προκειμένου να εντοπίσουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Να σημειωθεί ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Το παγιδευμένο φορτηγάκι, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν σταθευμένο στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έκρηξης έξω από τα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το BBC αναφέρει πρώτο το θέμα στα δελτία ειδήσεων, αναφέροντας ότι από την έκκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Παράλληλα, ο ανταποκριτής του καναλιού Μάλκολμ Μπράμπαντ υποστηρίζει ότι η βόμβα αποτελεί μήνυμα εγχώριων ενόπλων ομάδων στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι δεν έχουν τελειώσει τη δράση τους.

Στα τηλεγραφήματατων διεθνών πρακτορείων αναφέρεται ακόμα ότι υπήρχε ένα διάλειμμα στην ένοπλη βία στην Ελλάδα το καλοκαίρι, σπεύδουν όμως να υπενθυμίζουν τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου που ακολούθησαν τον θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορούπολου από αδέσποτη σφαίρα αστυνομικού

Σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, «προκλήθηκε θραύση των τζαμιών στα κτήρια της περιοχής, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό στην περιοχή».

«Οργανώσεις αριστεριστών και αναρχικών έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μετά τον πυροβολισμό εφήβου το Δεκέμβριο, η οποία πυροδότησε τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα», αναφέρει το Reuters.

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Και για την έκρηξη αυτή υπήρξαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι επρόκειτο να σημειωθεί έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη σε 10 λεπτά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ΚΑΦΑΟ πίσω από το υπουργείο και ήταν μικρής ισχύος γι αυτό και δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick