twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

18 Οκτωβρίου 2009

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0 ; Βίντεο με τα γκολ του αγώνα

Με ολοφάνερη την επιθετική φιλοσοφία του Ζίκο στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, πάτησε κορυφή και «έφτιαξε» καλή ψυχολογία και κλίμα για το παιχνίδι του Champions League, απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης την Τρίτη. Μέλμπεργκ (35’), Μήτρογλου (53’) και Ζαϊρί (67’) οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων». Αμφίβολη η συμμετοχή του Ντιόγο που αποχώρησε τραυματίας, όπως και ο Γκαλίτσιος.

Η ομάδα του Πειραιά δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους Αρκάδες και στο τέλος οι περίπου 25.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πρέπει να έφυγαν ευχαριστημένοι από την ελπιδοφόρα αυτή εμφάνιση του Ολυμπιακού. «Κλειδί» του αγώνα η είσοδος του Ζαϊρί που πέτυχε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και ήταν διαρκής πηγή κινδύνου και από τα δύο άκρα για τους Αρκάδες. Θετική η επιστροφή Γκαλέτι στην ενδεκάδα. Ο Ντιόγο τραυματίστηκε και πάλι στην αριστερή ποδοκνημική, εκεί όπου είχε χτυπήσει στο ματς απέναντι στο Λεβαδειακό πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και την Κυριακή 18/10 θα εκτιμηθεί η κατάστασή του, με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.

Η εικόνα του ματς

Στο πρώτο ημίχρονο τα σχέδια του Ζίκο άλλαξαν γρήγορα αφού μόλις στο 16’ είδε τον Ντιόγο να αποχωρεί τραυματίας, οπότε αναγκαστικά ο Ζαϊρί, που μπήκε στη θέση του, βρέθηκε αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Ντεγκρά. Τελικά ευτύχισε να προηγηθεί με τη βοήθεια ενός αμυντικού, αφού ο Όλοφ Μέλμπεργκ μετά τα τέρματα που πέτυχε για την εθνική Σουηδίας, «καθάρισε» και για τον Ολυμπιακό.

Λίγες οι καλές στιγμές, πολλά τα νεύρα, οι σκληρές μονομαχίες και φυσικά οι κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος με την ομάδα του Πειραιά να ζητάει δύο φορές πέναλτι. Στην πρώτη, ο Γκαλίτσιος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για «θέατρο», ενώ στη δεύτερη –λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου- φαίνεται ότι υπάρχει επαφή του τερματοφύλακα των Αρκάδων, Ντεγκρά, με τον Μήτρογλου.

Άλλο πρόσωπο από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ζίκο να μην έχουν άγχος και να αποδίδουν καλό θέαμα κατά διαστήματα. Πολύ λίγα πράγματα από τον Αστέρα Τρίπολης, που ακόμη και όταν δέχτηκε γκολ, δεν άλλαξε καθόλου την αμυντική του τακτική. Απελευθερωμένοι οι «ερυθρόλευκοι» και με τους Μήτρογλου και –κυρίως- Ζαϊρί σε καλή μέρα, πέτυχαν ακόμη δύο γκολ. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός έδειξε το «δολοφονικό» του ένστικτο στο 53’ όταν εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Μαροκινού και με προβολή έκανε το 2-0. Στο 67’ ο Ζαϊρί πέτυχε γκολ αντίστοιχο της κλάσης και των ικανοτήτων του με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία της περιοχής. Ρυθμικά το όνομα του Ζίκο φώναζε στο τέλος ο κόσμος, που βλέπει την αλλαγή στη φιλοσοφία της ομάδας σε σχέση με την αρχή της σεζόν.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να δείξει κάτι ιδιαίτερο, ενώ στις λίγες περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές του Γκόμες βρέθηκαν απέναντι στον Νικοπολίδη, δεν έδειξαν ψυχραιμία, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (77'Ζεβλάκοφ), Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μαρέσκα, Όσκαρ, Γκαλέτι, Μήτρογλου, Ντιόγο (16'Ζαϊρί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γκόμες): Ντεγκρά, Λαμπρόπουλος, Φυτανίδης, Καρντόσο (65'Καούνος), Μπαστία, Λαζαρίδης, Εστέβες, Βίλτσες (46'Ουντότζι), Μαρσελάο, Έντερ (46'Ζεάν Κάρλος), Σέζαρεκ.

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητές: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης
sport-fm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick