Σφαγή! Αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα διαδραματίζονται από πλευράς Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, καθώς με βάση την καταμέτρηση των σταυρών μένουν εκτός Βουλής πολλά και ηχηρά ονόματα του κόμματος αλλά και της απερχόμενης κυβέρνησης.
Κατ’ αρχάς εκτός Κοινοβουλίου μένει στην Α’ Αθήνας ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης καθώς κατετάγη 7ος, ενώ η Ν.Δ. εξέλεξε πέντε. Υστερα και από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν από το 1996 μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Μια διαδρομή συνέπειας και ευθύνης που στηρίχθηκε σε αρχές και αξίες. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των πολιτών της Α’ Αθηνών που με τίμησαν με την ψήφο τους και στις χθεσινές εκλογές». Και κατέληξε: «Το αποτέλεσμα των εκλογών μας προβληματίζει όλους. Σε ό,τι με αφορά αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα και να επιστρέψω στα πανεπιστημιακά μου καθήκοντα. Είναι αυτονόητο ότι παραμένω ενεργός πολίτης στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».
Εκτός Κοινοβουλίου μένει όμως και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης που εκλεγόταν επίσης στη Β’ Αθήνας, παρά το γεγονός ότι είχε όλο το μηχανισμό με το μέρος του! Δεν θα είναι επίσης στην επόμενη Βουλή από την ίδια περιφέρεια η πρώην υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ο δημοσιογράφος Αρης Σταθάκης αλλά και η γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα! Ο δε πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης κατετάγη στη 19η θέση.
Στην Α’ Αθήνας δεν εκλέγεται μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτής Ελενα Κουντουρά, ενώ από την περιφέρεια Αττικής δεν θα είίναι στην επόμενη Βουλή ο πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Απόστολος Σταύρου.
Μεταξύ άλλων δεν εκλέγεται επίσης ο 80χρονος Αχιλλέας Καραμανλής στις Σέρρες, ο απερχόμενος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας στην Κόρινθο, ο Γιώργος Σούρλας στη Μαγνησία, ο Παναγιώτης Μελάς στην Α’ Πειραιά και Νήσων μιας και το κόμμα στην εν λόγω περιοχή εξέλεξε αυτή τη φορά έναν βουλευτή και αυτός ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος καθώς επίσης και ο Ευάγγελος Μπασιάκος στη Βοιωτία.
Και η λίστα δεν σταματά εδώ. Εκτός νυμφώνος μένει επίσης ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στη μονοεδρική των Γρεβενών που την κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιάννης Μπούγας στη Φωκίδα, η πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου στη Μεσσηνία καθώς επίσης και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης στα Δωδεκάνησα!
Από το ΚΚΕ δεν επανεκλέγονται η Παναγιώτα Μελά (Β’ Αθηνών) και ο Ιωάννης Γκιόκας (Αττική), από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή η Αννα Φιλίνη και ο Περικλής Κοροβέσης από την Α’ Αθηνών και από τον ΛΑΟΣ η Δήμητρα Αράπογλου που εκλέγονταν στη Β’ Πειραιώς.
Λαμπερά ονόματα στη νέα βουλή
Εκλεγμένοι:
Πέμυ Ζούνη ΠΑΣΟΚ
Άννα Νταλάρα ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Βούρος ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Ανατολάκης ΛΑΟΣ
Κώστας Καζάκος ΚΚΕ (Βουλευτής επικρατείας)
Άτυχοι:
Άννα Βαγενά ΠΑΣΟΚ
Άννα Φόνσου ΠΑΣΟΚ
Έλενα Κουντουρά ΝΔ
Μαρίνα Τσιντικίδου ΝΔ
Κώστας Τουρνάς ΝΔ
Λουκία Παπαδάκη ΝΔ
Γιώργος Γερολυμάτος ΛΑΟΣ
Τζοβάννα Φραγκούλη ΝΔ
Γιώργος Ματαράγκας ΠΑΣΟΚ
Δάφνη Μπόκοτα ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Πάντζας ΣΥΡΙΖΑ
Στάθης Αγγελόπουλος ΛΑΟΣ
Κώστας Παταβούκας ΠΑΣΟΚ
Μαίρη Ακριβοπούλου ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Βασιλείου ΝΔ
Λίλα Καφαντάρη ΚΚΕ
Ονόματα, όπως αυτό του τσάρου της οικονομίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασίμης, όπως και ο Γιάννης Βαλινάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης, ο θείος του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού,
Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, αλλά και ο «βατοπεδινός» πρώην υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος μένουν εκτός Βουλής.
Εκτός και άλλα, λιγότερο ηχηρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:
Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, ο Άρης Σταθάκης, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος Αδάμ Ρεγκούζας, ο Γιώργος Σαλαγκούδης, η Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.
Μια θέση στα έδρανα της Βουλής κατέλαβαν πρόσωπα της σόου μπιζ, ενώ άλλα «λαμπερά» ονόματα έμειναν εκτός αν και έλαβαν μεγάλο αριθμό σταυρών.
Γκολ στη Βουλή έβαλε ο Γιώργος Ανατολάκης, που εξελέγη στην Β΄Αθηνών με τον ΛΑΟΣ, ενώ η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής με το ΠΑΣΟΚ, όπως και ο άλτης Κώστας Κουκοδήμος, που εξελέγη βουλευτής της ΝΔ στην Πιερία.
Ωστόσο, άλλοι αθλητές δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Μεταξύ αυτών, οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Κώστας Παταβούκας και Βασίλης Κικίλιας, που κατέβηκαν με το ΠΑΣΟΚ (11.025 σταυροί) και την ΝΔ (17.496 σταυροί) αντίστοιχα. Εκτός Βουλής έμεινε και η επί χρόνια παρουσιάστρια της Eurovision, Δάφνη Μπόκοτα, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά.
Τέλος, Πέμη Ζούνη, Άννα Νταλάρα, και Γιάννης Βούρος θα δίνουν την καλλιτεχνική «νότα» στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ.
Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου και Χρήστος Παπουτσής κόβουν πρώτοι το νήμα από το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία «μάχη κορυφής» δίνουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Από το ΚΚΕ εκλέγονται η Λιάνα Κανέλλη και ο Θανάσης Παφίλης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και από το ΛΑΟΣ ο Αθανάσιος Πλεύρης.
Στη Β’ Αθήνας προηγείται από το ΠΑΣΟΚ με διαφορά ο Ανδρέας Λοβέρδος και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Λούκα Κατσέλη. Στην τέταρτη θέση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και στην πέμπτη ο Γιάννης Δημαράς. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Κώστας Χατζηδάκης καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σε σταυρούς από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος είναι στη δεύτερη εκλόγιμη θέση μετά την Αλέκα Παπαρήγα . Στο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά κατέχει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ στο ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ακολουθεί τον πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη.
Στην Α’ Πειραιά από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Δημήτρης Καρύδης και ο Μανώλης Μπεντελιώτης, με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, με το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, με το ΛΑΟΣ ο Βαΐτσης Αποστολάτος και με το ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας.
Στη Β’ Πειραιά προηγείται ο Γρηγόρης Νιώτης και ακολουθούν ο Δημήτρης Λιντζέρης και ο Γιάννης Διαμαντίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία πρώτος είναι ο Γιάννης Τραγάκης και ακολουθεί ο Αναστάσιος Νεράτζης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΛΑΟΣ ο Γιώργος Ανατολάκης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στην Α’ Θεσσαλονίκηςπρώτοι με το ΠΑΣΟΚ είναι οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης και Χρύσα Αράπογλου, ενώ ακολουθούν ο Γιάννης Μαγκριώτης και η Εύα Καϊλή. Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ ακολουθούν η Έλενα Ράπτη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρώτοι από το ΚΚΕ είναι ο Γίαννης Ζιώγας και η Σοφία Καλαντίδου, από το ΛΑΟΣ ο Άγγελος Κολοκοτρώνης και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Αναστάσιος Κουράκης.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης πρώτοι με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Βασίλης Γερανίδης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ενώ με τη Νέα Δημοκρατία ο Θόδωρος Καράογλου και ο Σάββας Αναστασιάδης. Από το ΚΚΕ προηγείται ο Άγγελος Τζέκης, από το ΛΑΟΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος και από το ΣΥΡΙΖΑ η Ευαγγελία Αμανατίδου.
ουλευτές Επικρατείας Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις Βουλευτικές εκλογές, πέντε βουλευτές επικρατείας εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Ιωάννης Ραγκούσης, Ελένη Παναρίτη, Ηλίας Μοσιάλος, Μάγια Τσόκλη και Παύλος Γερουλάνος.
Από τη ΝΔ εκλέγονται οι: Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτρης Σιούφας, Ευγενία Τσουμάνη και Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Από το ΚΚΕ ο Κώστας Καζάκος, από τον ΛΑΟΣ ο Ιωάννης Κοράντης και από τον ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.
Οι περιφέρειες Α'-Β' Αθηνών, Αττικής και Α'-Β' Πειραιώς
Σύμφωνα με τα έως τώρα (09:00) δημοσιευμένα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στις περιφέρειες Α' και Β' Αθηνών, Αττικής, Α' και Β' Πειραιώς, εκλέγονται οι κάτωθι:
Στην Α' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Θανάσης Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου και Πέμη Ζούνη.
Από τη ΝΔ οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Φωτεινή Πιπιλή.
Από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ πρώτοι σε σταυρούς είναι οι: Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ από το ΛΑΟΣ ο Θανάσης Πλεύρης.
Στη Β΄ Αθηνών εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Λούκα Κατσέλη, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Δημαράς, Μιλένα Αποστολάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Σοφία Σακοράφα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Άννα Νταλάρα, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.
Από τη Νέα Δημοκρατία οι: Άρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Καμμένος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.
Από το ΚΚΕ οι: Αλέκα Παπαρήγα, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης και Νικόλαος Παπακωνσταντίνου.
Από το ΣΥΡΙΖΑ οι: Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Από το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ οι: Γιώργος Καρατζαφέρης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Αϊβαλιώτης.
Στην Α' Πειραιώς από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Δημήτρης Καρύδης και Μανώλης Μπεντενιωτης, από τη Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Από το ΚΚΕ η Διαμαντω Μανωλάκου, από το ΛΑΟΣ ο Βαΐτσης Αποστολάτος και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας.
Στη Β' Πειραιώς εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ οι: Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης και Γρηγόρης Νιώτης.
Από τη ΝΔ οι: Αναστάσιος Νεράντζης και Γιάννης Τραγάκης, από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΛΑΟΣ ο Γιώργος Ανατολάκης και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στην Περιφέρεια Αττικής από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Γιώργος Παπανδρέου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Οικονόμου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Παντελής Ασπραδάκης και Ντίνος Βρεττός.
Από τη ΝΔ οι: Γιώργος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας και Νικόλαος Καντερές.
Με το ΚΚΕ ο Ιωάννης Γκιόκας, με το ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης και με το ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανάσιος Λεβέντης.
Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Αργολίδα
Στο τέλος βρίσκεται η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου και σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα φαίνεται ότι νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κοινοβούλιο, ενώ παλαιοί βουλευτές και πρώην υφυπουργοί και υπουργοί μένουν εκτός Βουλής.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί η μεγάλη πτώση των ποσοστών της Ν.Δ. και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρον παρουσιάζει η Λακωνία όπου το ποσοστό που λαμβάνει η Ν.Δ. ιστορικά είναι από τα χαμηλότερα που είχε στο νομό. Στην Αργολίδα διατήρησε την πρωτιά της η Ν.Δ. για λίγους ψήφους, ενώ στην Αρκαδία και την Κορινθία το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά το 1996.
Από την ως τώρα καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης εκλέγονται:
Στο νομό Μεσσηνίας σε 488 από τα 498 εκλογικά τμήματα από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι τρεις πρώτοι κατά σειρά και είναι, ο Δημήτρης Κουσελάς με 19.854 σταυρούς, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 17.339 σταυρούς και ο Οδυσσέας Βουδούρης με 11.550 σταυρούς, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Καννελόπουλος με 11.098 σταυρούς.
Από την Ν.Δ. εκλέγονται δύο βουλευτές και κατά σειρά προτίμησης είναι, ο Αντώνης Σαμαράς με 27.228 σταυρούς και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος με 19.831 σταυρούς, ενώ πίσω και εκτός βουλής μένουν οι ως τώρα βουλευτές Δημήτρης Σαμπαζιώτης με 12.853 σταυρούς και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου με 10.755 σταυρούς.
Στο νομό Λακωνίας, υπολείπεται η καταμέτρηση των σταυρών σε τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει. Έτσι από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται βουλευτής με το μεγαλύτερο ποσοστό ιστορικά σταυρών προτίμησης στο νομό ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 15.761 σταυρούς και από την Ν.Δ. της δύο έδρες καταλαμβάνουν ο παλαιός βουλευτής Θανάσης Δαβάκης με 11.380 σταυρούς και ο Γρηγόρης Αποστολάκος με 7.063 σταυρούς, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ως τώρα βουλευτές Παναγιώτης Σκανδαλάκης που έλαβε 5.669 σταυρούς και η Φεβρωνία Πατριανάκου με 3.869.
Στο νομό Αρκαδίας, σε 330 από τα 347 εκλογικά τμήματα του νομού το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τις δύο έδρες και εκλέγονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 10.230 σταυρούς και ο Δημήτρης Ρέππας με 10.180 σταυρούς. Από την Νέα Δημοκρατία που καταλαμβάνει την μία έδρα εκλέγεται βουλευτής ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με 11.870 σταυρούς.
Στην Αργολίδα υπάρχει τελικό ποσοστό καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης και από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνει μία έδρα εκλέγεται ο ως τώρα βουλευτής Γιάννης Μανιάτης με 14.786 σταυρούς. Η Ν.Δ. στο νομό καταλαμβάνει δύο έδρες κι εκλέγονται για πρώτη φορά ο Γιάννης Ανδριανός με 11.024 σταυρούς και η παλαιά βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου με 7.417 σταυρούς προτίμησης.
Τέλος στην Κορινθία δεν έχουμε την τελική καταμέτρηση αλλά από τα ως τώρα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τρεις έδρες στην νέα Βουλή και εκλέγονται ο ως τώρα βουλευτής Πάνος Μπεγλίτης, ο πρώην βουλευτής Άγγελος Μανωλάκης και για πρώτη φορά εκλέγεται η Κατερίνα Φαρμάκη. Στην Κορινθία η Ν.Δ. καταλαμβάνει μία έδρα κι επανεκλέγεται βουλευτής ο Κώστας Κόλλιας.
Ξάνθη
Στο νομό Ξάνθης, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων εκλέγονται τρεις βουλευτές.
Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει δύο έδρες και εκλέγονται οι κκ Μαντατζή Τσετίν με 17.269 σταυρούς και Σωκράτης Ξυνίδης με 9.480 σταυρούς προτίμησης.
Η ΝΔ λαμβάνει μία έδρα και εκλέγεται ο Αλέξανδρος Κοντός με 10.714 σταυρούς προτίμησης.
Ρέθυμνο
Νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνου εκλέγεται ο Μανώλης Όθωνας, ο οποίος ήρθε πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων, ενώ στη Νέα Δημοκρατία, βουλευτής επανεξελέγη η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Αχαΐα
Όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκλέγουν βουλευτές ή βουλευτή στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και της νομαρχίας Αχαΐας.
Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Αχαΐα, που ανέρχονται σε 597, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 52,69%, η Νέα Δημοκρατία 28,97%, το ΚΚΕ 6,59%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,88%, ο ΛΑΟΣ 3,64% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,39%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει τέσσερις έδρες, η Νέα Δημοκρατία δύο έδρες, και από μία έδρα λαμβάνουν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ.
Όσον αφορά τη σταυροδοσία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχίας και με καταμετρημένα τα ψηφοδέλτια σε 463 εκλογικά τμήματα από τα 597, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:
Από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Απόστολος Κατσιφάρας με 23.594 σταυρούς, Κώστας Σπηλιόπουλος με 21.058 σταυρούς, Αθανάσιος Παπαδόπουλος με 19.854 σταυρούς και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με 17.083 σταυρούς. Ακολουθούν οι Μιλτιάδης Βέρρας με 15.204 σταυρούς και Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα με 14.886 σταυρούς.
Από τη Νέα Δημοκρατία προηγούνται οι Μιχάλης Μπεκίρης με 17.182 σταυρούς και Νίκος Νικολόπουλος με 16.778 σταυρούς. Ακολουθούν οι Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος με 15.352 σταυρούς και Νατάσα Ράγιου - Μεντζελοπούλου με 12.396 σταυρούς.
Από ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 4.153 σταυρούς και ακολουθεί ο Κώστας Πελετίδης με 2.930 σταυρούς.
Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Νίκος Τσούκαλης με 2.215 σταυρούς ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Μαρία Κανελλοπούλου με 1.288 σταυρούς.
Από τον ΛΑΟΣ προηγείται ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με 1.358 σταυρούς και ακολουθεί η Γεωργία Ντάτσικα με 1.304 σταυρούς.
Λάρισα
Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, σε 500 από το 503 τμήματα του νομού Λάρισας, εκλέγονται έξι βουλευτές στο νομό.
Η Νέα Δημοκρατία να χάνει μία έδρα και την κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τον νομό, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, από τη ΝΔ εκλέγονται οι Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Ζώης, ενώ εκτός μένει ο μέχρι πρότινος βουλευτής Κώστας Αγοραστός.
Ωστόσο, επειδή επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Λάρισα, είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μέχρι να αποσαφηνίσει ποια από τις δύο έδρες θα κρατήσει, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, τυπικά, παραμένει μία εκκρεμότητα για τους «δύο» που εκλέγονται από τη ΝΔ στον νομό.
Στο ΠΑΣΟΚ οι έδρες παραμένουν οι ίδιες, όπως και οι βουλευτές της προηγούμενης φοράς. Εκλέγονται οι: Βασίλης Έξαρχος, Φίλιππος Σαχινίδης, και Εκτορας Νασιώκας. Στο ΠΑΣΟΚ επίσης υπάρχει μία ανακατάταξη, καθώς πέρασε δεύτερος ο Φ. Σαχινίδης αφήνοντας τρίτο τον Ε. Νασιώκα.
Από το ΚΚΕ επανεκλέγεται ο Αντώνης Σκυλλάκος και από τον ΛΑΟΣ επίσης επανεκλέγεται ο Αστέριος Ροντούλης.
Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα καταλαμβάνει η Ηρώ Διώτη.
Ηράκλειο
Στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της νομαρχίας, σε 516 από 517 τμήματα, κι ενώ υπολείπονται τα τμήματα των ετεροδημοτών, εκλέγονται από το ΠΑΣΟΚ οι κκ Κεγκέρογλου Βασίλης με 40.020, Αρναουτάκης Σταύρος 37.648, Παρασύρης Φραγκίσκος με 29.886, Στρατάκης Εμμανουήλ 28.464, και Σκραφνάκη Μαρία 27.880.
Από τη ΝΔ εκλέγονται οι κκ Αυγενάκης Ελευθέριος 21.367 και Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ με 20.985, και τέλος από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κριτσωτάκης Μιχάλης με 2.096.
Καρδίτσα
Με καταγεγραμμένους τους σταυρούς προτίμησης στα 296 από τα 324 εκλογικά τμήματα του νομού Καρδίτσας, προηγούνται από το ΠΑΣΟΚ οι Κωνσταντίνος Ρόβλιας (21.729), Νίκος Σαλαγιάννης (17.230) και Μαρία Θεοχάρη (14.664) και από την Νέα Δημοκρατία οι Κωνσταντίνος Τσιάρας (16.156) και Σπύρος Ταλιαδούρος (12.973).
Χανιά
Τρεις από τις τέσσερις βουλευτικές έδρες του νομού Χανίων κερδίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ μία έδρα κερδίζει η ΝΔ.
Στα 316 από τα 322 εκλογικά τμήματα του νομού Χανίων (ποσοστό 98,14%) και χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι σταυροί από τα εκλογικά τμήματα των Χανιωτών ετεροδημοτών, από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Ευτύχης Δαμιανάκης με 24.139 σταυρούς, Μανώλης Σκουλακης με 22.717 και Σήφης Βαλυράκης με 17.351.
Στην ΝΔ προηγείται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με 13.793 και ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδακης με 13.170.
Ρόδος: Οι σταυροί προτίμησης στα Δωδεκάνησα
Με καταμετρημένους τους σταυρούς στα 372 από τα 374 εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου (ποσοστό 96,79%), από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται 4 βουλευτές και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός με 24.907 ψήφους, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης με 19.859 ψήφους, ο κ. Νίκος Ζωίδης με 16.414 ψήφους και ο κ. Στάθης Κουσουρνάς με 12.790 ψήφους.
Από τη Νέα Δημοκρατία, που καταλαμβάνει μία έδρα από τις τρεις που είχε στην προηγούμενη βουλή, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εκλέγεται η κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη με 11.651 ψήφους, καταφέρνοντας να υπερισχύσει του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη, ο οποίος πήρε 11.079 ψήφους. Εκτός βουλής μένει και ο κ. Αναστάσιος Καραμάριος που συγκέντρωσε 8.170 ψήφους.
Γρεβενά
Ο Θανάσης Χαντάβας προηγείται από το ΠΑΣΟΚ στη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια του νομού Γρεβενών. Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί στα 130 από τα 135 εκλογικά τμήματα.
Οι σταυροί προτίμησης, που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, έχουν ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: Χαντάβας Αθανάσιος του Αριστοτέλη 5.421, Παπαγεωργίου Μαρία του Χρόνη 4.812 και Ψευτογκάς Δημήτριος του Αθανασίου 3.715.
ΝΔ: Φώλιας Χρήστος του Σωτηρίου 5.535, Κοψαχείλης Τιμολέων του Αθανασίου 3.070 και Καραστέργιος Δημήτριος του Θωμά 1.782.
ΚΚΕ: Καραμήτρος Βασίλειος του Μιχαήλ 930, Κλεισιάρης Ιωάννης του Νικολάου 443 και Μπούγας Ευάγγελος του Γρηγορίου 250.
ΣΥΡΙΖΑ: Πασχαλίδου Λουκία του Αθανασίου 183, Μπαλάφας Κων/νος του Αθανασίου 131και Μότσιος Νικόλαος του Ευαγγέλου 106.
ΛΑΟΣ: Χριστοδουλόπουλος Νικόλαος του Παναγιώτη 233, Πιερίδου Σοφία του Γεωργίου 215 και Κόρρου Ευθυμία του Ιωάννη 166.
Οικολόγοι-Πράσινοι: Τσικριτζή Φανή του Σπυρίδωνα 109 και Μπλαχούτας Δημήτριος του Γεωργίου 71.
Zάκυνθος
Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Ζάκυνθο.
Το ΠΑΣΟΚ πήρε την μονοεδρική του νησιού με ποσοστό 47,5% και 12.411 σταυρούς ενώ η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε την δεύτερη θέση με 29,7% και 7.760 σταυρούς. Το ΚΚΕ στην τρίτη θέση έλαβε ποσοστό 11,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,23%, το ΛΑΟΣ με 3,63% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,91%
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επίσημα ανακοίνωσε η Νομαρχία Ζακύνθου οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων που θα συμμετέχουν στη νέα Βουλή έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: Βαρβαρίγος Δημήτριος (6.525), Κλαυδιανού Μαρία (2.968), Μπετίνης Ευστάθιος (1.666),
ΝΔ: Κοργιανίτης Δημήτριος του Ευσταθίου (1.315), Κράτσα Ρόδη (4.077), Μαλαπέτσα Διονυσία (1.071)
ΚΚΕ: Βλαχιώτη Διονυσία (598), Κεφαλληνός Διονύσιος (722), Κλάδης Διονύσιος (586)
ΣΥΡΙΖΑ: Καλογερία Ευγενία (174), Κλαυδιανός Ανδρέας (185), Κοντόνης Σταύρος-Χαράλαμπος (336)
ΛΑΟΣ: Πάτρας Εμμανουήλ (148), Κοκκάκης Ανέστης (50), Μαρίνος Αναστάσιος.
Σέρρες
Με καταμετρημένες τις ψήφους των βουλευτικών εκλογών σε 481 τμήματα από τα συνολικά 492 στο νομό Σερρών, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εκλέγουν από τρεις βουλευτές κι έναν βουλευτή εκλέγει ο ΛΑ.Ο.Σ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τμήμα πληροφορικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Θεόφιλος Λεονταρίδης με 19.370 ψήφους, Αναστάσιος Καριπίδης με 16.753 ψήφους και Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά με 16.254 ψήφους. Εκτός βουλής μένει ο Αχιλλέας Καραμανλής.
Πρώτος σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ έρχεται ο Μάρκος Μπόλαρης με 23.795 ψήφους και ακολουθούν οι Στάθης Κουτμερίδης με 19.527 ψήφους και Μιχάλης Τσελέπης με 10.908 ψήφους.
Από το ΛΑΟΣ εκλέγεται ο Ηλίας Πολατίδης με 3.222 ψήφους.
Ροδόπη
Στο νομό Ροδόπης το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει δύο έδρες και η Νέα Δημοκρατία 1 έδρα.
Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Χατζηοσμάν Αχμέτ με 15.347 και ο Πεταλωτής Γεώργιος με 14.155 σταυρούς προτίμησης.
Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 17.008 σταυρούς.
Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
01. Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου 48,564
02. Διαμαντόπουλου Άννα του Δημητρίου 43,033
03. Παπουτσής Χρήστος του Δημητρίου 35,628
04. Αλευράς Αθανάσιος (Νάσος) του Γεωργίου 21,625
05. Τσούρας Αθανάσιος του Αγγέλου 19,947
06. Κουβέλης Σπυρίδων του Σταύρου 18,912
07. Οικονόμου Παντελής του Σπυρίδωνα 17,826
08. Ζούνη Παναγιώτα (Πέμη) του Λάμπρου 16,811
Νέα Δημοκρατία
01. Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) του Κωνσταντίνου 34,613
02. Αβραμόπουλος Δημήτριος του Λάμπρου 32,135
03. Παυλόπουλος Προκόπιος του Βασιλείου 25,583
04. Βόζεμπεργκ Ελισάβετ (Ελίζα) του Κυριάκου 23,174
05. Πιπιλή Φωτεινή του Ανδρέα 22,901
01. Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα) του Χρήστου 19,018
02. Παφίλης Αθανάσιος του Σπυρίδωνα 11,498
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
01. Τσίπρας Αλέξιος του Παύλου 15,555
ΛΑΟΣ
01. Πλεύρης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 10,764
Β' ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Ανδρέας Λοβέρδος 102,186
2. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 85,533
3. Λούκα Κατσέλη 71,542
4. Απόστολος Κακλαμάνης 57,916
5. Γιάννης Δημαράς 54,893
6. Μιλένα Αποστολάκη 50,702
7. Μαρία Δαμανάκη 50,357
8. Μίμης Ανδρουλάκης 48,631
9. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 44,618
10, Πέτρος Ευθυμίου 41,192
11. Βάσω Παπανδρέου 38,385
12. Σοφία Σακοράφα 31,086
13. Τηλέμαχος Χυτήρης 30,756
14. Γιώργος Κουτρουμάνης 25,554
15. Άννα Νταλάρα 25,080
16. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου 24,934
17. Κώστας Γείτονας 24,934
18. Γιάννης Βούρος 24,919
19. Γιώργος - Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος 22,647
20. Χρήστος Πρωτόπαπας 21,949
Νέα Δημοκρατία
1. Άρης Σπηλιωτόπουλος 52,495
2. Κωστής Χατζηδάκης 52,099
3. Ευάγγελος Μεϊμαράκης 50,335
4. Κυριάκος Μητσοτάκης 35,685
5. Γεράσιμος Γιακουμάτος 35,154
6. Πάνος Καμμένος 33,488
7. Πάνος Παναγιωτόπουλος 32,635
8. Γιάννης Παπαθανασίου 32,435
9. Βύρων Πολύδωρας 31,931
10. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 30,928
11. Αργύρης Ντινόπουλος; 28,426
Κ.Κ.Ε.
1. Αλέκα Παπαρήγα 109,543
2. Σπύρος Χαλβατζής 29,553
3. Γιώργος Μαυρίκος 28,795
4. Νίκος Παπακωνσταντίνου 25,367
5. Γιάννης Πρωτούλης 25,283
ΣΥ.ΡΙΖ.Α
1. Φώτης Κουβέλης 20,592
2. Δημήτρης Παπαδημούλης 12,430
3. Γρηγόρης Ψαριανός 12,102
ΛΑ.Ο.Σ
1. Γιώργος Καρατζαφέρης 73,606
2. Άδωνις Γεωργιάδης 23,019
3. Κώστας Αϊβαλιώτης 11,645
ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Γιώργος Παπανδρέου 138,226
2. Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου 28,658
3. Βασίλειος Οικονόμου 21,066
4. Θόδωρος Πάγκαλος 20,059
5. Παντελής Ασπραδάκης 17,486
6. Κωνσαντίνος (Ντίνος) Βρεττός 15,009
Νέα Δημοκρατία
1. Γιώργος Βλάχος 19,678
2. Αθανάσιος Μπούρας 17,614
3. Νίκος Καντερές 15,652
Κ.Κ.Ε.
1. Ιωάννης Γκιόκας 3,985
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) 8,830
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1. Θανάσης Λεβέντης 2,555
Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Γρηγόρης Νιώτης 22,544
2. Δημήτρης Λιντζέρης 22,398
3. Ιωάννης Διαμαντίδης 21,200
Νέα Δημοκρατία
1. Ιωάννης Τραγάκης 13,321
2. Αναστάσιος Νεράντζης 11,491
Κ.Κ.Ε.
1. Βαρβάρα (Βέρα) Νικολαϊδου 8,835
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Γιώργος Ανατολάκης 4,681
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1. Παναγιώτης Λαφαζάνης 3,237
Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Δημήτρης Καρύδης 10,950
2. Μανώλης Μπετενιώτης 10,069
Νέα Δημοκρατία
1. Βασίλης Μιχαλολιάκος 8,694
Κ.Κ.Ε.
Διαμάντω Μανωλάκου 3,242
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Βαϊτσης Αποστολάτος 1,894
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1. Θοδωρής Δρίτσας 2,790
Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. Ευάγγελος Βενιζέλος 58.247
2. Χάρης Καστανίδης 54.366
3. Χρύσα Αράπογλου 41.982
4. Γιάννης Μαγκριώτης 33.620
5. Εύα Καϊλή 32.793
6. Σπύρος Βούγιας 25.918
7. Θωμάς Ρομπόπουλος 16.712
Νέα Δημοκρατία
1. Κωσταντίνος Γκιουλέκας 48.240
2. Σταύρος Καλαφάτης 36.652
3. Ιωάννης Ιωαννίδης 34.429
4. Ράπτη Ελένη 33.337
5. Απόστολος Τζιτζικώστας 32.014
Κ.Κ.Ε
Ιωάννης Ζιώγας 12.223
Σοφία Καλαντίδου 9.179
Λ.Α.ΟΣ.
Άγγελος Κολοκοτρώνης 7.886
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αναστάσιος Κουράκης 5.991
Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. Βασίλης Γερανίδης 25.416
2. Γιώργος Αρβανιτίδης 24.223
Νέα Δημοκρατία
1. Θόδωρος Καράογλου 25.830
2. Σάββας Αναστασιάδης 23.985
Κ.Κ.Ε.
1. Άγγελος Τζέκης 4.844
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Κυριάκος Βελόπουλος 9.214
ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
1. Ευαγγελία (Λίτσα) Αμανατίδου - Πασχαλίδου 2.730
ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Αχμέτ Χατζηοσμάν 15.347
2. Γιώργος Πεταλωτής 14.155
Νέα Δημοκρατία
1. Ευρυπίδης Στυλιανίδης 17.008
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Βασίλειος Έξαρχος 39.769
2. Φίλιππος Σαχινίδης 36,275
3. Έκτορας Νασιώκας 32.649
Νέα Δημοκρατία
1. Κωνσταντίνος Καραμανλής 68.525
2. Μάξιμος Χαρακόπουλος 30.706
Κ.Κ.Ε.
1. Αντώνης Σκυλλάκος 7.960
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Αστέριος Ροντούλης 4.869
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1. Ηρώ Διώτη 2.196
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. Βασίλειος Κεγκέρογλου 40.135
2. Σταύρος Αρναουτάκης 37.697
3. Φραγκίσκος Παρασύρης 29.974
4. Εμμανουήλ Στρατάκης 28.520
5. Μαρία Σκραφνάκη 27.927
Νέα Δημοκρατία
1. Ελευθέριος Αυγενάκης 21.466
2. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης 21.070
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1. Μιχαήλ Κριτσωτάκης 2.096
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Μιχάλης Καρχιμάκης 19.970
Νέα Δημοκρατία
1. Ιωάννης Πλακιωτάκης 10.534
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Βασίλης Τόγιας 16.177
2. Βασιλικής Τσόνογλου - Βυλλιώτη 13.901
3. Άριαδνη (Άρια) Αγάτσα 10.999
Νέα Δημοκρατία
1. Μιχάλης Γιαννάκης 10.344
ΑΧΑΪΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Απόστολος Κατσιφάρας 22.836
2. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος 19.792
3. Αθανάσιος Παπαδόπουλος 18.575
Νέα Δημοκρατία
1. Μιχάλης Μπεκίρης 16.186
2. Νίκος Νικολόπουλος 15.961
Κ.Κ.Ε.
1 Νίκος Καραθανασόπουλος 4.007
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος 1.306
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1 Νίκος Τσούκαλης 2.129
ΗΛΕΙΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Γιάννης Κουτσούκος 21.139
Νέα Δημοκρατία
1. Γιώργος Κοντογιάννης 11.851
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Παναγιώτης Μπεγλίτης 25,985
2. Άγγελος Μανωλάκης 13,317
3. Αικατερίνη Φαρμάκη 13,290
Νέα Δημοκρατία
1. Κωνσταντίνος Κόλλιας 12,418
ΣΕΡΡΕΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. Μάρκος Μπόλαρης 23.795
2. Ευστάθιος Κουτμερίδης 19.527
3. Μιχαήλ Τζελέπης 10.908
Νέα Δημοκρατία
1. Θεόφιλος Λεονταρίδης 19.370
2. Αναστάσιος Καριπίδης 16.573
3. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά 16.254
ΛΑ.Ο.Σ.
1. Ηλίας Πολατίδης 3.222
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Πάρις Κουκουλόπουλος 14.975
2. Αλέξανδρος Αθανασιάδης 13.963
3. Ιωάννης Βλατης 9.484
Νέα Δημοκρατία
1. Γιώργος Κασαπίδης 13.692
2. Μιχάλης Παπαδόπουλος 11.049
ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
1. Γιώργος Φλωρίδης 13.475
2. Θόδωρος Παραστρατίδης 13.063
Νέα Δημοκρατία
1. Κώστας Κιλτίδης 14.786
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Θάνος Μωραϊτης 26.066
2. Ανδρέας Μακρυπίδης 20.819
3. Σοφία Γιαννακά 20.560
4. Παναγιώτης Κουρουμπλής 18.849
Νέα Δημοκρατία
1. Μάριος Σαλμάς 23.187
2. Δημήτρης Σταμάτης 13.761
3. Κώστας Καραγκούνης 13.380
Κ.Κ.Ε
1. Νίκος Μωραϊτης 2.801
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Ιωάννης Μανιάτης 14.901
Νέα Δημοκρατία
1. Ιωάννης Ανδριανός 11.064
2. Έλσα Παπαδημητρίου 7.472
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Φίλιππος Πετσάλνικος 7.683
Νέα Δημοκρατία
1. Ζήσης Τζηκαλάγιας 6,104
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Άντζελα Γκερέκου 11.790
Νέα Δημοκρατία
1. Νικόλαος - Γεώργιος Δένδιας 11,398
Κ.Κ.Ε.
1. Χαράλαμπος Χαραλάμπους 5,122
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Μιχάλης Παντούλας 21.154
2. Ευάγγελος Αργύρης 17.218
3. Θανάσης Οικονόμου 14.027
Νέα Δημοκρατία:
1. Κωνσταντίνος Τασούλας 18.737
2. Σταύρος Καλογιάννης 17.774
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Ευάγγελος Παπαχρήστος 9,711
Νέα Δημοκρατία
1. Δημήτρης Τσουμάνης 7,505
ΑΡΤΑΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Δημήτρης Τσιρώνης 8,617
2. Παύλος Στασινός 8,480
Νέα Δημοκρατία
1. Κωνσταντίνος Παπασιώζος 6,501
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Δημήτρης Κρεμαστινός 24.907
2. Γιώργος Νικητιάδης 19.859
3. Νίκος Ζωίδης 16.414
4. Στάθης Κουσουρνάς 12.790
Νέα Δημοκρατία
1. Τσαμπίκα Ιατρίδη 11.651
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Χρήστος Χάϊδος 23.122
2. Χρήστος Μαγκούφης 16.206
3. Σούλα Μερεντίτη 14.569
Νέα Δημοκρατία
1. Νίκος Λέγκας 21.395
2. Σωτήρης Χατζηγάκης 17.179
ΓΡΕΒΕΝΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Θανάσης Χαντάβας 5.421
ΧΑΝΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Ευτύχης Δαμιανάκης 24.139
2. Μανώλης Σκουλακης 22.717
3. Σήφης Βαλυράκης 17.351
Νέα Δημοκρατία
1. Χρήστος Μαρκογιαννάκης 13,793
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Κωνσταντίνος Ρόβλιας 21.729
2. Νίκος Σαλαγιάννης 17.230
3. Μαρία Θεοχάρη 14.664
Νέα Δημοκρατία
1. Κωνσταντίνος Τσιάρας 16.156
2. Σπύρος Ταλιαδούρος 12.973
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1. Δήμητρης Βαρβαρίγος 6,525
Espressonews
ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ! "ΑΠΟΣΤΟΛΗ ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία πριν τις 20
Ιανουαρίου..."
Πριν από 25 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου