twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

16 Αυγούστου 2009

Σαμ Μέντες και Ίθαν Χοκ στην Επίδαυρο με το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι»

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου συμμετέχει στην υπερατλαντική πολιτιστική «Γέφυρα» φέρνοντας μεγάλα ταλέντα από τις θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου στο αρχαίο θέατρο.

Με το Χειμωνιάτικο Παραμύθι του Σαίξπηρ ολοκληρώνεται στις 21 και 22 Αυγούστου το φεστιβάλ της Επιδαύρου. Μια συμπαραγωγή του θεάτρου The Old Vic του Λονδίνου με την Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και την εταιρεία παραγωγής Neal Street Productions, που με τον γενικό τίτλο The Bridge Project ξεκινούν από την φετινή σεζόν μια τριετή, υπερατλαντική συνεργασία, η οποία ανεβάζει στην ίδια θεατρική σκηνή μεγάλα ταλέντα της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Έτσι, ο βραβευμένος με Όσκαρ Σαμ Μέντες (American Beauty) σκηνοθετεί ένα μικτό αγγλο-αμερικανικό θίασο, στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί του αγγλικού θεάτρου, όπως ο Σάιμον Ράσελ Μπιλ, η Σινέντ Κιούζακ και η ανερχόμενη Ρεμπέκα Χολ (Vicky, Cristina, Barcelona) μαζί με αστέρες του αμερικανικού θεάτρου και κινηματογράφου, όπως ο Ρίτσαρντ Ίστον, ο Τζος Χάμιλτον και ο Ίθαν Χοκ.

Το Χειμωνιάτικο παραμύθι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα της τελευταίας συγγραφικής περιόδου του Σαίξπηρ, όπου τα όρια ανάμεσα στα παραδοσιακά θεατρικά είδη είναι ρευστά.

Η ιστορία ξεκινάει με σκοτεινούς τόνους στο βασίλειο τηςπαράφορη ζήλια για την γυναίκα του Ερμιόνη και καταστρέφει την οικογένειά του. Το έντονο ψυχολογικό δράμα των τριών πρώτων πράξεων, όμως, δίνει τη θέση του σε κωμικές καταστάσεις και τελικά σε ευτυχισμένο τέλος.

Η δράση μεταφέρεται στο βασίλειο της Βοημίας όπου το βασιλόπουλο είναι ερωτευμένο με μια βοσκοπούλα, προκαλώντας αναστάτωση στην αυλή, για να αποδειχτεί τελικά ότι δεν είναι άλλη από την χαμένη κόρη του βασιλιά της Σικελίας.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Μπρούκλιν, το Λονδίνο, την Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία, την Μαδρίτη, την Γερμανία και την Επίδαυρο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick