twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

30 Οκτωβρίου 2009

Σοφία Ψυχογιού : Σε κρίσιμη κατάσταση η ειδική φρουρός...


«Το κακό που μας βρήκε εύχομαι να μη βρει άλλη οικογένεια. Η Σοφία ήταν χαρούμενη που μπήκε στην αστυνομία και περιμέναμε όλοι την ορκωμοσία της που θα γινόταν σε λίγες ημέρες. Και τώρα το κορίτσι μας χαροπαλεύει».

Φανερά συγκλονισμένος ο παππούς της νεαρής δόκιμης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού μίλησε στην «Espresso» για τη δύσκολη μάχη που δίνει η εγγονή του για να κρατηθεί στη ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», ύστερα από τα πυρά που δέχτηκε από τους τρομοκράτες που «γάζωσαν» το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

«Κοντεύουμε να τρελαθούμε από την αγωνία για το παιδί μας. Προσπαθώ μαζί με τη γυναίκα μου να κρατηθούμε όρθιοι, γιατί αν πάθει κάτι το κορίτσι δεν θα το αντέξουμε» λέει ο παππούς της Δημήτρης και προσθέτει: «Στο νοσοκομείο είναι ο πατέρας της και ο αδελφός της που είναι επίσης αστυνομικός και προσεύχονται στον Θεό να βοηθήσει το κορίτσι μας».

Στο πλευρό της 23χρονης βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Αθαμάνιο της Αρτας, τόπο καταγωγής της, οι οποίοι περνούν καθημερινά από το σπίτι των παππούδων της και προσπαθούν να τους δώσουν κουράγιο.

«Ολοι εδώ στο χωριό έχουν συγκλονιστεί γιατί η Σοφία είναι αγαπητό παιδί. Πάντα χαμογελούσε και δεν χαλούσε χατίρι σε κανέναν» μας λέει η γιαγιά της.

Η νεαρή ειδική φρουρός είχε χάσει αρκετό αίμα από τις σφαίρες που την είχαν χτυπήσει. Διασωληνώθηκε αμέσως και αφού η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε χτυπηθεί από δύο σφαίρες.

Η πρώτη στο δεξιό ώμο, διαπέρασε τον άνω λοβό του δεξιού πνεύμονα, προσέκρουσε σε οστό της σπονδυλικής στήλης και κατέληξε στην αριστερή ωμοπλάτη. Για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή βλάβη, η 23χρονη υπεβλήθη αμέσως σε θωρακοχειρουργική και ορθοπεδική επέμβαση, ευτυχώς όμως όπως διαπιστώθηκε μετά τον αγγειοχειρουργικό έλεγχο δεν είχε υποστεί τρώση σημαντικού αγγείου, η οποία θα επιβάρυνε την κατάστασή της και ίσως ήταν μοιραία για τη ζωή της. Η δεύτερη σφαίρα είχε χτυπήσει τον αριστερό βραχίονα, χωρίς να απειλήσει ζωτικά όργανα, και αφαιρέθηκε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της παραμένει σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη.

Group (με 1.500 μέλη) στο Facebook για τη Σοφία

Εκατοντάδες μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης... για την 23χρονη Σοφία Ψυχογιού, που δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική του «Ερυθρού Σταυρού» μετά τον τραυματισμό της στην άνανδρη επίθεση των τρομοκρατών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Αγία Παρασκευή.

Οι φίλοι της έχουν φτιάξει στο Facebook μια αρκετά μεγάλη ομάδα, περισσότερα από 1.500 μέλη μέσα σε μία μόνο μέρα... που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνει, ενώ παράλληλα εκφράζουν τον αποτροπιασμό και το θυμό τους για την τρομοκρατική επίθεση.

«Για τη φίλη μας Σοφία Ψυχογιού, δόκιμη ειδική φρουρό, που είναι στο νοσοκομείο» ονομάζεται το group. Ολοι μιλάνε για μία πολύ δυνατή κοπέλα και πάντα χαμογελαστή... δεν λείπουν και αυτοί που της λένε «σε περιμένουμε να γυρίσεις, να δούμε το χαμόγελό σου», «Σοφάκι, αστέρια σαν και σένα δεν σβήνουν εύκολα, θα τα καταφέρεις!» ή «Σε περιμένω πώς και πώς να μου ξαναμιλήσεις και να σε δω να γελάς και πάλι... Θα τα καταφέρεις». Πολλοί είναι και οι φίλοι και συγγενείς της από την Αρτα που γράφουν: «Ολη η Αρτα είναι μαζί σου».

Αυτό που εύχονται όλοι είναι η Σοφία να γίνει γρήγορα καλά και να γυρίσει κοντά τους και το σίγουρο είναι πως όταν βγει από την εντατική θα ‘χει πολλούς κοντά της να την αγαπάνε και να τη φροντίζουν.
Espressonews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick