twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελίες καλόγριας που σοκάρουν...

«Με έσπρωχνε κοντά της. Σήκωνε το ράσο της και έτριβε τα γεννητικά της όργανα πάνω στο ποδαράκι μου, αναζητώντας την ηδονή. Εγώ ήμουν στα 13 και αυτή στα 30. Φρίκη…».

Οι μνήμες ξυπνούν για την 61χρονη ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Αλιστράτης Κασσιανή, η ζωή της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Μπήκε σε μοναστήρι μόλις στα 13 της, για να ξεφύγει από τις κακουχίες και τις δυσκολίες του χωριού. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα της και τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν και τα καλύτερα.

Το ξύλο έπεφτε κάθε μέρα

«Το ξύλο ήταν στην ημερήσια διάταξη… δύσκολα χρόνια» λέει, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν το 1961 να βρει καταφύγιο σε μοναστήρι του Παγγαίου.
«Ήθελα να ξεφύγω. Πίστευα πως εκεί θα βρω την ηρεμία που αναζητούσα. Γελάστηκα όμως».

Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Κασσιανή, απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, λόγω της διαμάχης της με τον μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεο.

Όπως είναι γνωστό, η ίδια κατέθεσε μήνυση κατά του μητροπολίτη Ιερόθεου, επειδή όπως υποστηρίζει του ειχε παραδώσει το 2004 το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ, για εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στο μοναστήρι, αλλά καμία εργασία δεν πραγματοποιήθηκε από τότε.

Τον περασμένο Ιούλιο, ως «αντίποινα», ο μητροπολίτης Ιερόθεος προχώρησε στην «καρατόμηση» της Κασσιανής από τη θέση της ηγουμένης της μονής.

Έγινε το πάθος μια άλλης μοναχής

Από την πρώτη στιγμή μέσα στο μοναστήρι η μικρή Κασσιανή έγινε «στόχος» του άρρωστου πάθους της «ΧΧΧΧ» (το όνομα δεν αναφέρεται γιατί είναι εν ζωή).

Μιας μεγαλύτερης μοναχής, 30 χρόνων τότε, που ασελγούσε πάνω της για να ικανοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις της.

«Το 1995 συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την «ΧΧΧΧ» να ασελγεί σε μια δόκιμη.

Για να αποφύγουν το σκάνδαλο έδιωξαν κακήν κακώς την κοπέλα από το μοναστήρι.

Το επόμενο θύμα της ήμουν εγώ. Όλες εκεί μέσα γνώριζαν τα γούστα της, αλλά καμία δε μιλούσε. Καμία δεν προσπάθησε να βάλει τέλος στα αίσχη της» λέει.

Στα 18 της η Κασσιανή εξομολογήθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Νικόδημο Βαλληνδρά, τα αίσχη της «ΧΧΧΧ».

Την χαρακτήρισαν "ζωηρή"

Αντιδρώντας ο μητροπολίτης φώναξε τη «ζωηρή» καλόγρια και δημόσια μπροστά σε άλλες μοναχές την αποκάλεσε «βρωμο...».

Ο ίδιος έδωσε εντολή να αλλάξει μοναστήρι η νεαρή δόκιμη και από το Παγγαίο να βρεθεί στην Αλιστράτη.

«Ήρθα στην Αγία Κυριακή. Εδώ η ηγουμένη Νυμφοδώρα μού στάθηκε σαν πραγματική μου μάνα, όλα αυτά τα χρόνια. Στις καλές και στις άσχημες στιγμές» λέει βουρκωμένη η Κασσιανή.

Το 1968 κληρονομεί την περιουσία της μητέρας της, 64 εκ. δρχ, και αποφασίζει οριστικά να μην επιστρέψει στα εγκόσμια και να παραμείνει στο μοναστήρι όπου χειροτονείται μοναχή.

Το μόνο που ζήτησε, ήταν να λάβει επιστημονικές απαντήσεις για ένα θέμα που την απασχολούσε από την εφηβεία της. «Έδωσα τα χρήματα στην ηγουμένη Νυμφοδώρα να τα διαχειριστεί για το καλό του μοναστηριού.

Το μόνο που ζήτησα ήταν να με εξετάσουν ένας ιατροδικαστής, ένας γυναικολόγος και ένας ψυχολόγος για να διαπιστώσουν αυτό που είχα καταλάβει από την εφηβεία μου. Πως ήμουν σεξουαλικά ανίκανη».

Τα επόμενα χρόνια κύλησαν ήρεμα για την Κασσιανή και τις άλλες μοναχές της Αγίας Κυριακής.

Τα «σύννεφα» εμφανίστηκαν και πάλι μετά το 1974 και με την έλευση του μακαριστού μητροπολίτη Σπυρίδωνα Κυβετού στη Ζίχνη.

«Το 1975 τσάκωσα τον ιερέα, που λειτουργούσε τότε στο μοναστήρι μας, να κλέβει το παγκάρι. Τον διώξαμε με τις κλωτσιές.

Αυτός για να με εκδικηθεί άρχισε να διαδίδει δεξιά και αριστερά πως είμαι σεξομανής. Ο γιος του πήγε στη Δράμα και βρήκε μία πόρνη που την πλήρωσε για να δηλώσει πως είχε ερωτικές σχέσεις μαζί μου.

Εγώ προσέφυγα κατά του παπά στη δικαιοσύνη και λίγες μέρες πριν το δικαστήριο η κοπέλα εμφανίστηκε μεταμελημένη μπροστά μου, εξηγώντας τι έγινε και ποιος την έβαλε να υποστηρίξει τα αίσχη εναντίον μου».

Το 1976, μια παλαιά γνώριμη της Κασσιανής τοποθετείται ως ηγουμένη σε κοντινό μοναστήρι. Πρόκειται για τη «ΧΧΧΧ», «επιβήτορα» την αποκαλεί η Κασσιανή, με τα περίεργα γούστα.

«Η «επιβήτορας» φοβούμενη πως θα διαδώσω στον κόσμο τις πομπές της, άρχισε αυτή να διαδίδει πως είμαι λεσβία με ενεργητικό ρόλο.

Με το πέρασμα των χρόνων ο κόσμος άρχισε να την πιστεύει και να αραιώνει την παρουσία του στο μοναστήρι μας» λέει η Κασσιανή, προσπαθώντας να εξηγήσει πως το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, που κάποτε έσφυζε από ζωή, ερήμωσε και πλέον κινδυνεύει με κατάρρευση.

Η «ρετσινιά» μπήκε και η Κασσιανή έγινε ο εύκολος στόχος, ο περίγελος για κάθε κακοήθη.

Από τη μεγάλη της στεναχώρια για την αδικία αυτή, πήρε την απόφαση να κλειστεί στο μοναστήρι και να μη βγει στον κόσμο για χρόνια ολόκληρα.

«Ερχόντουσαν εδώ για να δουν τη λεσβία καλόγρια. Δεν άντεχα να βλέπω τα γέλια τους και τις ειρωνείες τους» συμπληρώνει.

Το 1982 η ίδια δάνεισε 3 εκ. δραχμές σε ένα ζευγάρι που συχνά πήγαινε στο μοναστήρι, υπογράφοντας η σύζυγος και σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Μετά από λίγο καιρό ο σύζυγος σκοτώνεται σε τροχαίο και η χήρα αρνείται να επιστρέψει το ποσό.

Όταν η Κασσιανή της κάνει γνωστό πως θα στραφεί δικαστικά εναντίον της, εισπράττει την απάντηση ότι θα «διαδώσει στον κόσμο πως είχαν λεσβιακές σχέσεις».

Στο δικαστήριο η Κασσιανή κερδίζει την επιστροφή των χρημάτων

Η χήρα της κάνει μήνυση για εκβίαση και πως δήθεν η υπεύθυνη δήλωση που της είχε υπογράψει ελήφθη κατόπιν απειλών πως θα αποκάλυπτε στον σύζυγό της πως είχε λεσβιακές σχέσεις με την ίδια.

Τελικά, με νέα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, αποδείχθηκε πως οι ισχυρισμοί της χήρας περί «λεσβιακών» σχέσεων, ήταν ψευδείς, με μόνο σκοπό να παρακρατήσει τα χρήματα.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, η χήρα επέστρεψε τα χρήματα και ζήτησε εγγράφως συγνώμη για τις συκοφαντικές διαδόσεις.

«Ήρθε κλαίγοντας και έπεσε στα πόδια μου, ζητώντας να την συγχωρήσω για όσα είχε πει σε βάρος μου άδικα και συκοφαντικά» λέει η Κασσιανή.
Το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής
Το μοναστήρι της Αγίας Κυριακής


Και συνεχίζει: «Λόγω της σικέ καταγγελίας της χήρας, ο μητροπολίτης Σπυρίδων με παρέπεμψε σε Συνοδικά δικαστήρια για καθαίρεση, ως λεσβία».

Στα επτά Συνοδικά Δικαστήρια που ακολουθούν, η Κασσιανή προσκομίζει τις ιατρικές γνωματεύσεις πως είναι σεξουαλικά ανίκανη, άρα δεν μπορούσε να έχει λεσβιακές επιθυμίες, οπότε αθωώνεται πανηγυρικά.

«Θέλω να γράψετε την ιστορία μου. Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Είμαι βαριά άρρωστη και δεν ξέρω πόσο ακόμη θα ζήσω. Περνάμε δύσκολα. Μας κάνει πόλεμο και ο μητροπολίτης» λέει στο infoserres.gr η ηγουμένη Κασσιανή.

«Είμαστε δύο μόνες ηλικιωμένες καλόγριες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πλέον δεν πατάει κανείς το πόδι του στο μοναστήρι μας, αφού παπάς δεν έρχεται να λειτουργήσει. Βαδίζουμε στο βιολογικό θάνατο, μόνες και ξεχασμένες. Τόσα χρόνια, ασέλγησαν στο σώμα μου και στη ψυχή μου» κατέληξε βουρκώνοντας.

Όποιος θέλει να βοηθήσει τις δύο μοναχές μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 2324 031449 & 6959371909.

infoserres

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick