twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Οκτωβρίου 2009

Χριστόφορος Παπακαλιάτης : Καταδικάστηκε για δεύτερη φορά για πλαστογραφία

Δεν γλίτωσε τελικά την καμπάνα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ούτε και σε δεύτερο βαθμό για το αδίκημα που κατηγορείται ότι διέπραξε πριν από επτά χρόνια, προκειμένου να «λουφάρει» εφάπαξ και επισήμως από το στρατό.

Σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Aθήνας, ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος κρίθηκε για δεύτερη φορά ένοχος για χρήση πλαστού εγγράφου και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, αδικήματα τα οποία διέπραξε -ανεπιτυχώς- προκειμένου να μην ντυθεί στα χακί. Εν συνεχεία όχι μόνο υπηρέτησε κανονικά τη θητεία του, αλλά τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης έπεσε βαρύς στον γνωστό ηθοποιό.

Οι εφέτες είδαν με περισσότερη επιείκεια τις πράξεις του και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση είκοσι μηνών (πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή 30 μηνών). Στον συγκατηγορούμενό του γιατρό Εμμανουήλ Νιώτη το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 15 μηνών για πλαστογραφία γνωμάτευσης.

Και οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους Χρήστο Καραμανλή (ο Παπακαλιάτης) και Γιώργο Κλεφτοδήμο (ο Νιώτης). Οι τελευταίοι ζήτησαν την υπαγωγή της επίδικης γνωμάτευσης στην κατά νόμο έννοια του πιστοποιητικού και τη μετατροπή της κατηγορίας στην προνομιούχα εκδοχή πλαστογραφίας πιστοποιητικού (που ως τιμωρούμενη μέχρι ένα έτος παραγράφεται το αξιόποινό της, σύμφωνα με τον ειδικό νόμο 3346 του 2005). Ισχυρισμός όμως ο οποίος απερρίφθη από το δικαστήριο. Την παντελή έλλειψη αποδεικτικού υλικού ενοχοποιητικού σε βάρος του εντολέα του υποστήριξε μετ’ επιτάσεως ο συνήγορος του γιατρού Νιώτη, παραπονούμενος για την άδικη όσο και ατυχή εμπλοκή του γιατρού στην υπόθεση Παπακαλιάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός τον Οκτώβριο του 2002 χρησιμοποίησε πλαστογραφημένη απόφαση της επιτροπής απαλλαγών του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, την οποία κατέθεσε στο στρατολογικό γραφείο του Ηρακλείου στην Κρήτη για να μην παρουσιαστεί στο στρατό.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick