twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Νοεμβρίου 2009

Εκτέλεσαν τον ελεύθερο σκοπευτή...


Ο ελεύθερος σκοπευτής που σκόρπισε τον τρόμο το 2002, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και είχε προκαλέσει παράλυση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ επί τρεις εβδομάδες, εκτελέστηκε χθες Τρίτη με θανατηφόρο ένεση. Ο Τζον Μουχάμαντ δεν εξήγησε ποτέ τα κίνητρά του.

"Δεν τον άκουσα να λέει ούτε λέξη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της φυλακής Λάρι Τρέιλορ, επιβεβαιώνοντας την εκτέλεσή του, στην οποία, όπως δήλωσε στο Reuters, "όλα πήγαν φυσιολογικά".

Ο 48χρονος Μουχάμαντ κηρύχθηκε νεκρός πέντε λεπτά αφότου οι αρχές στη φυλακή του Γκρίνσβιλ άρχισαν να του χορηγούν το κοκτέιλ των θανατηφόρων φαρμάκων, υπό το βλέμμα μελών των οικογενειών των θυμάτων.

"Άλλη μια ζωή έφυγε. Αυτή άξιζε να φύγει", δήλωσε ο Στίβεν Μουρ, η αδελφή του οποίου, Λίντα, ήταν ανάμεσα στα 10 θύματα του Μουχάμαντ και του συνεργού του, Λι Μπόιντ Μάλβο.

Ο Μουρ εκφράστηκε απορριπτικά ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση της οικογένειας του Μουχάμαντ που ανέφερε ότι ο γιος του έχασε τον πατέρα του.

"Και η Λίντα άφησε παιδιά πίσω. Έχει μια κόρη, την Κέιτι, ένα γιο, τον Τόμας. Δε θα δουν ποτέ ξανά την μαμά τους. Δεν έχω καμιά συμπόνια για την οικογένειά του και τα παιδιά του" ήταν η απάντησή του.

Ο Τιμ Κέιν, κυβερνήτης στη Βιρτζίνια, απέρριψε το αίτημα της τελευταίας στιγμής να δείξει επιείκεια. Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε έφεση των δικηγόρων του που ανέφεραν ότι ο Μουχάμαντ είναι ψυχικά ασθενής και δεν θα έπρεπε να είχε δικαστεί, καθώς είχε αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του στην έναρξη της διαδικασίας.

Ο δικηγόρος του Μουχάμαντ, Τζόναθαν Σέλντον, εξέφρασε, πριν την εκτέλεση, την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση τόσο γρήγορα.

Εκτελεστής χωρίς οίκτο

Ο βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου του 1991, που δικάστηκε τον Μάρτιο του 2004, ενστάλαξε τον τρόμο σε χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ, λίγο καιρό μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τις επιθέσεις με άνθρακα.



Ο γιος του Μουχάμαντ, ο οποίος ενδέχεται να έπασχε από το λεγόμενο Σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου, επισκέφθηκε τη φυλακή στο Γκρίνσβιλ για να τον δει μια τελευταία φορά.

"Δεν ξέρω τι ήθελε να ρωτήσει πραγματικά, αλλά ξέρω ότι είχε πολλές ερωτήσεις για τον πατέρα του", δήλωσε η πρώην σύζυγος του Κάρολ Ουίλιαμς στο CNN.

Ο Μουχάμαντ και ο Μάλβο, που ήταν 17 ετών όταν σημειώθηκαν οι επιθέσεις, ως εκ τούτου απέφυγε την θανατική ποινή, και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, σκότωσαν έναν άνθρωπο στην Ουάσινγκτον, τρεις στη Βιρτζίνια και έξι στο Μέριλαντ. Το κίνητρο του πεπειραμένου σκοπευτή παραμένει άγνωστο.

Η δεύτερη πρώην σύζυγος του Μουχάμαντ είχε δηλώσει ότι ήθελε να την δολοφονήσει για να διεκδικήσει την πατρότητα των τριών παιδιών τους.

Αστυνομικοί βρήκαν διάφορα μηνύματα στους τόπους των επιθέσεων. Δύο έγραφαν "Να με αποκαλείτε Θεό", άλλο ένα έγραφε: "Τα παιδιά σας δε θα είναι ασφαλή πουθενά ποτέ" και απαιτούσε 10 εκατομμύρια δολάρια για να σταματήσουν οι φόνοι.

Στην διάρκεια των επιθέσεων, που διήρκεσαν από τις 2 έως τις 22 Οκτωβρίου, οπλισμένος με ένα ισχυρό τουφέκι που έφερε διόπτρα, ο Μουχάμαντ διάλεγε θύματά του τυχαία.

Τα σκότωνε με μία και μόνη βολή. Οι εντελώς τυχαίες εκτελέσεις πανικόβαλαν τον κόσμο. Πολίτες έσκυβαν όταν έβαζαν βενζίνη, έτρεχαν από τα αμάξια τους στην δουλειά τους ή έμεναν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick