twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Νοεμβρίου 2009

Παρενέργειες από το εμβόλιο της νέας γρίπης

Πόνος και ερυθρίαση στο σημείο του εμβολιασμού, πονοκέφαλος, πυρετός, κούραση και μυϊκοί πόνοι, είναι κάποιες από τις παρενέργειες του εμβολίου της νέας γρίπης, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δημοσιεύει το γερμανικό ινστιτούτο, που είναι εξουσιοδοτημένο από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 652 ανεπιθύμητα συμβάντα σε 197 ανθρώπους, ηλικίας μεταξύ 10 μηνών και 92 ετών.

Οι 53 περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα σοβαρές και σε δύο περιπτώσεις οι ασθενείς κατέληξαν. Μεταξύ άλλων, ως παρενέργειες έχουν καταγραφεί 11 αλλεργίες, 6 νευρολογικές αντιδράσεις, 3 αντιδράσεις του καρδιαγγειακού και 3 του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πάντως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ινστιτούτου, dr. Susanne Stoecker, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι δεν συντρέχει λόγος επανεξέτασης του εμβολίου, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, ορισμένες από αυτές τις παρενέργειες ενδεχομένως να ήταν τυχαίες. Την

επίσημη λίστα των παρενεργειών δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας bild.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick