twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

11 Δεκεμβρίου 2009

Έκλεψαν την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου...

Τη μεταφορά από αγνώστους της σορού του τέως προέδρου της Κύπρου ερευνά η κυπριακή αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο νεκροταφείο της Δευτεράς, όπου είχε ταφεί ο εκλιπών πρόεδρος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι έκαναν εκταφή της σορού από το νεκροταφείο τη νύχτα και τη μετέφεραν -άγνωστο που.

Η κυπριακή αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό και έχει απομονώσει τον χώρο του νεκροταφείου ενώ παράλληλα διαξάγονται έρευνες με τη συμμετοχή και μελών της οικογένειας του τέως προέδρου για να διαπιστωθεί περι τίνο πρόκειται.

Επειδή πρόκειται για υπόθεση με ιδιαίτερο συμβολισμό και σε περίοδο κρίσιμη για την υπόθεση της Κύπρου, οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο και ερευνούν ακόμη και


το ενδεχόμενο κάποιοι να προέβησαν στην συγκεκριμένη πράξη, προκειμένου να προκαλέσουν τεχνητή όξυνση στο νησί.

Στο κοιμητήριο βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, ο βοηθός αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας και ο αστυνομικός διευθυντής της Λευκωσίας. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η εγκληματολογική υπηρεσία.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο , χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου".Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

"Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό", δήλωσε ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Αύριο επρόκειτο να τελεστεί το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκλονισμένη η οικογένεια Παπαδόπουλου

Το βαθύ συγκλονισμό της για το αποτρόπαιο έγκλημα της ιεροσυλίας και βεβήλωσης του τάφου και της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου εκφράζει σε γραπτή της δήλωση η οικογένειά του.

''Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης'', αναφέρει η οικογένεια.

Οπως σημειώνεται στη δήλωση το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου θα τελεσθεί αύριο Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου

Μακάβρια και καταδικαστέα πράξη διεστραμμένων μυαλών χαρακτήρισε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για ''ένα γεγονός μακάβριο, κατακριτέο και καταδικαστέο'', ανέφερε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνάντησης με τον Πρόεδρο της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου κ. Κύπρου Χρυσοστομίδη και πρόσθεσε: ''Ειλικρινά διερωτώμαι ποια διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν σκεφθούν κάτι τέτοιο και να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία μόνο ανωμαλία θα προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία''.

Ευχήθηκε να ''βρεθούν αυτοί που έχουν προβεί σε αυτήν την πράξη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και την ίδια στιγμή η ευχή μου είναι ως κοινωνία να την αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία''.

Την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας καταδίκασε και ο Κύπρος Χρυσοστομιδης ο οποίο ζήτησε όπως η κοινωνία και η Αστυνομία κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ξεκαθαρίσει η ''βάρβαρη πράξη που ζημιώνει την Κύπρο.

Ο κ. Χρυσοστομίδης καταδίκασε ''με όλη τη δύναμη της ψυχής μου αυτή τη βάρβαρη ιεροσυλία'', προσθέτοντας ότι η πράξη αυτή ''είναι ανεξήγητη και εκθέτει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία''.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε βαθύ συγκλονισμό για την αποτρόπαια πράξη εγκληματικών στοιχείων να συλήσουν τον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Νεοφύτου διαβίβασε τη θλίψη και τη συμπαράσταση του ΔΗΣΥ στην οικογένεια Παπαδόπουλου και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή του δήλωση καταγγέλλει ως πράξη ιερόσυλων, βέβηλων, τυμβωρύχων και άθλιων υπανθρώπων τη σύληση του τάφου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

"Η κακουργηματική αυτή πράξη προκαλεί αποτροπιασμό και απέχθεια και προσβάλλει τον πολιτισμό του λαού μας. Καταγγέλλουμε και στηλιτεύουμε και καλούμε τις Αστυνομικές Αρχές να ενεργήσουν για την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων", επισημαίνει ο κ. Ομήρου.

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Ο Χριστός και ο Δούλος του!
Τι άλλο θα ακούσουμε!

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΕΒΗΛΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ......ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ! ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???ΤΟ ΕΚΑΜΑΝ.....

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick