twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

4 Ιανουαρίου 2010

Αυστηρά μέτρα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Αυστηρά μέτρα ισχύουν από σήμερα σε όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Όλοι οι ταξιδιώτες που προέρχονται από θα υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο, θα διέρχονται από "σαρωτές" και θα γίνεται έλεγχος στις αποσκευές τους.

Ολες οι αεροπορικές εταιρείες που κάνουν δρομολόγια προς τις ΗΠΑ ειδοποιήθηκαν για τα νέα μέτρα ασφάλειας, τα οποία είναι ενισχυμένα μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους με προορισμό το Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα, από νεαρό Νιγηριανό.

Χθες ένας σημαντικός σταθμός επιβίβασης εσωτερικών πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ, που εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη, έκλεισε χθες βράδυ, όταν ένα άτομο εισήλθε σε απαγορευμένη περιοχή.

"Συναγερμός σήμανε στον τερματικό σταθμό C, όταν ένας άνδρας εισήλθε σε απαγορευμένη ζώνη από .μία πόρτα εξόδου και εμείς σταματήσαμε όλες τις λειτουργίες", τόνισε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων (TSA) Σάρι Κόσετζ.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο εξετάζονται για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του ανθρώπου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν συνελήφθη.

Όλοι οι επιβάτες, που ανέμεναν να επιβιβασθούν στις επόμενες πτήσεις, κυρίως της εταιρείας Continental Airlines, ερευνήθηκαν για παν ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη, ύστερα από απειλές που δέχθηκε από την Αλ Κάιντα, ενώ οι υεμενίτες υπάλληλοί της δέχθηκαν οδηγίες να μην προσέλθουν στην πρεσβεία μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα αμερικανοί και ξένοι διπλωμάτες. Το προσωπικό της πρεσβείας δήλωσε στο Reuters ότι τούς ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Όπως μετέδωσε το BBC, την απόφαση να κλείσει την πρεσβεία της στην Υεμένη έλαβε και η Μεγάλη Βρετανία.

Τα γεράκια σε νέες περιπέτειες

Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ δηλώνουν αποφασισμένες να ενισχύσουν τη δράση τους κατά της τρομοκρατίας στην Υεμένη και τη Σομαλία, μετά την αποτυχημένη επίθεση Νιγηριανού ανήμερα των Χριστουγέννων σε αεροσκάφος αμερικανικής εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Υεμένη και ενίσχυση του στρατού και της ακτοφυλακής της. Επίσης, αυστηροποιούνται τα μέτρα σε όλα τα βρετανικά αεροδρόμια και συγκαλείται διεθνής σύνοδος στο Λονδίνο για τις 28 Ιανουαρίου με θέμα την αναδυόμενη τρομοκρατία.

Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες θα χρηματοδοτήσουν από κοινού το σχηματισμό αντιτρομοκρατικής μονάδας στην Υεμένη. Η μονάδα θα συνεπικουρεί και την ακτοφυλακή της Υεμένης, ανέφερε η Βρετανική κυβέρνηση.

Ήδη στρατιωτικές ενισχύσεις απεστάλησαν στις επαρχίες της ανατολικής Υεμένης με σκοπό την εκδίωξη στοιχείων της αλ Κάιντα, ενώ ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ στη Σαναά.

Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας στη Μαρέμπ, δυνάμεις ασφαλείας και του στρατού απεστάλησαν στις ανατολικές επαρχίες αλ Μπάιντα, Αμπγιάν και Τσάμπγουα, περιοχές όπου έχει σημάνει συναγερμός για τη δράση της αλ Κάιντα.

Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Πετρέους εξέφρασε στον πρόεδρο Σαλέχ την υποστήριξη της χώρας του στην Υεμένη στις προσπάθειες της στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Υεμένης Saba
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick