twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

2 Φεβρουαρίου 2010

Διάγγελμα για την οικονομία σε λίγα λεπτά από τον Γ. Παπανδρέου...

- Ναι και όχι από τους πολιτικούς αρχηγούς
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα;

Τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης της οικονομίας.

Οι επαφές του πρωθυπουργού, διάρκειας 45 λεπτών άρχισαν με την κα Αλέκα Παπαρήγα. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Τις συναντήσεις αναμένεται να ακολουθήσει ένα διάγγελμα του κ. Παπανδρέου όπου θα περιγράφει την δεινή κατάσταση της οικονομίας και θα ζητεί την συναίνεση όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προαναγγελθούν σκληρά μέτρα έτσι ώστε να σταθμιστούν και
οι αντιδράσεις.

Από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί σίγουρη θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsit, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Και σήμερα ο πρωθυπουργός επέλεξε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την δυσμενή θέση τη χώρας. “Είναι οξύμωρο παρά τα δικά μας λάθη του παρελθόντος, να καθορίζεται σήμερα η τύχη της Ελλάδας από ξένους οίκους”, είπε ο κ.Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και πρόσθεσε: “τα μέτρα που πάρθηκαν διεθνώς όταν εκδηλώθηκε η κρίση ήταν ανεπαρκή, με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι να συνεχίζουν το παιχνίδι τους εις βάρος των κοινωνιών ανενόχλητοι” (δείτε το σχετικό βίντεο)


Χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής τόνισε πως “η Ελλάδα δέχεται επίθεση. Βρισκόμαστε στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού… Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης... Οι όροι δανεισμού γίνονται ολοένα και πιο επαχθείς... Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τη μοίρα μας”.


Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό… Ζητάω από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στήριξη».
Newsit(.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick