twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

18 Μαρτίου 2010

Αντιδρά η εκκλησία για την φορολόγηση

Ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα ζητάει ο Αρχιεπίσκοπος, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Επιθυμεί δηλαδή η φορολόγηση για τα μισθώματα να γίνεται επί του κέρδους και όχι επί των ακαθάριστων εσόδων. Ο Αρχιεπίσκοπος διατύπωσε την παραπάνω άποψη συζητώντας με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ευχηθεί στον κ. Κάρολο Παπούλια για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «η Εκκλησία ζητά για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον λογιστικό προσδιορισμό. Ούτε ευνοϊκότερη μεταχείριση ούτε όμως δυσμενέστερη».

Εκκλησιαστικές πηγές είπαν στα «ΝΕΑ» ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα να φορολογηθεί και να συνεισφέρει- και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Όμως θέλει αυτό να γίνει ισότιμα και δίκαια με τους υπόλοιπους. Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση για τις δωρεές ακινήτων και μετρητών, η Εκκλησία δεν εκφράζει αντιρρήσεις.

Τόσο η Σύνοδος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος πάντως αναμένουν να έρθει στα χέρια τους επισήμως το σχέδιο νόμου, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

«Λαϊκισμός»
«Ακραία φαινόμενα λαϊκισμού» χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλης τις ανακοινώσεις των δύο μητροπολιτών- Αλεξανδρουπόλεως και Μεσογαίας- ότι παραιτούνται από τους μισθούς τους, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick