twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

19 Απριλίου 2010

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67


Τετελεσμένο γεγονός πρέπει να θεωρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, απέστειλε επιστολή - καταπέλτη στον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητά την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67.

Στην επιστολή αυτή, με την οποία ζητούνται από την Ελλάδα ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να διασφαλισθεί το σύστημα χορήγησης συντάξεων και να περιορισθούν οι πιέσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, διατυπώνονται επιφυλάξεις για το αν θα εκπληρωθούν οι στόχοι για μείωση των δαπανών.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να απαντήσει στην επιστολή της Κομισιόν, με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών - επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, και να διαβεβαιώνει, σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, πως το θέμα θα ρυθμιστεί εντός του Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick