twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

7 Μαΐου 2010

Θρήνος για την Αγγελική και το αγέννητο μωρό της


«Μανούλα, μην ανησυχείς, είμαι καλά. Μόνο τα ΑΤΜ των τραπεζών σπάνε. Είμαι ψηλά στο 2ο όροφο. Οταν σχολάσω και πάω σπίτι θα σε πάρω τηλέφωνο». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε από τα χείλη της αγαπημένης της κόρης η χαροκαμένη μάνα Παναγιώτα Παπαθανασοπούλου.

Ηταν μόλις 11.30 το πρωί. Η καρδιά της μάνας ένιωσε ότι το παιδί της κινδύνευε... Ενα περίεργο συναίσθημα φώλιασε στην ψυχή της και ο φόβος στοίχειωσε το μυαλό της. Η Αγγελική, όμως, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φρόντισε να την καθησυχάσει. Στις 2.30 το μεσημέρι, η μητέρα άκουσε από την τηλεόραση ότι η Τράπεζα Marfin στη Σταδίου καίγεται και αμέσως μαζί με τον σύζυγό της Χάρη Παπαθανασόπουλο ναύλωσαν ταξί για την Αθήνα.

Δεν πρόλαβαν όμως να απομακρυνθούν πολύ. Το τηλέφωνο της μητέρας της χτύπησε ξανά... Συντετριμμένος ο σύζυγος της Αγγελικής Χρήστος Καραπαναγιώτης το μόνο που κατάφερε να της ψελλίσει ήταν: «Η Αγγελική πέθανε». Το κινητό τηλέφωνο της έπεσε από τα χέρια, τα πόδια της λύγισαν και οι κραυγές πόνου και απόγνωσης πάγωσαν σαν ψυχρός άνεμος ολάκερη την περιοχή.

Το ταξί συνέχισε το ταξίδι του για την Αθήνα. Τα λεπτά, η ώρα έμοιαζαν ατελείωτα καθώς ο σπαραγμός της μάνας ράγιζε σαν γυαλί την γκρίζα ημέρα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως το κορίτσι που ζούσε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του χάθηκε τόσο άδικα μαζί με το αγγελούδι που είχε στα σπλάχνα του. Από την τηλεόραση έμαθε το τραγικό γεγονός και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Σίσσυ, η οποία μετέβη άρον-άρον και αυτή με τη σειρά της στην Αθήνα. Είχε ακούσει ότι τρία άτομα, ανάμεσά τους και μια έγκυος, είχαν βρει τραγικό θάνατο στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου. Εκεί όπου εργαζόταν και η «μικρή». Γνώριζε ότι ήταν έγκυος, αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή αδυνατούσε να πιστέψει ότι η Αγγελικούλα ήταν αυττή που είχε πιαστεί στην παγίδα του θανάτου.

«Η Τότα πήρε την Αγγελική γιατί ανησυχούσε. Αλλά της είπε ότι είναι καλά. Επειτα έμαθε για τον χαμό του παιδιού της... Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή την τραγωδία. Από την απόλυτη ευτυχία, η οικογένεια βυθίστηκε στην απόλυτη δυστυχία» ανέφερε στην «Espresso» η κουμπάρα της οικογένειας Χριστίνα Μερτζάνη και πρόσθεσε: «Ηταν ένα υπέροχο πλάσμα, σεμνό και ταπεινό. Με απίστευτο πείσμα και θέληση. Πάλευε από μικρή να σπουδάσει και να καταφέρει τα πάντα μόνης της, χωρίς τη βοήθεια των γονιών της. Ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της, η Τότα, προϊστάμενη επί χρόνια στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου. Θα μπορούσε η μικρή να δουλεύει εδώ, αλλά δεν το ήθελε. Ηθελε να τα καταφέρει μόνη της, να σταθεί στα πόδια της. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε να πιάσει δουλειά στην τράπεζα και να δουλεύει για λίγα χρήματα. Ηταν όμως πολύ ευτυχισμένη. Είχε παντρευτεί τον Σεπτέμβριο του 2009 και περίμενε το πρώτο της παιδί. Αλλά έφυγαν και οι δυο μαζί για τον παράδεισο...»

Η 32χρονη Αγγελική εργαζόταν ως credit officer στο τμήμα συναλλαγών επιχειρήσεων, το οποίο στεγαζόταν στον 3ο όροφο του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου. Ηταν πτυχιούχος της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια είχε προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Αθήνα, στη Λογιστική, όσο και στο City University στο Λονδίνο.
«Σπούδαζε για να πετύχει στη ζωή της. Και τα είχε καταφέρει όλα. Σπουδές, δουλειά και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ομως δεν πρόλαβε να τα χαρεί. Τη χάσαμε. Περιμέναμε τη στιγμή που θα γεννούσε το μωράκι της και τώρα θα την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Δεν μπορεί να σβήσει ο πόνος. Την Πρωτομαγιά ήταν εδώ στο σπίτι μας στο Αίγιο με τον άνδρα της και ήταν τόσο χαρούμενη με την εγκυμοσύνη της. Γελούσε συνέχεια και τώρα θα τη δούμε νεκρή» είπε με δάκρυα στα μάτια της η θεία της, η αδελφή του πατέρα της Γιολάντα Παπαθανασοπούλου και συνέχισε: «Εγώ μένω στο κάτω διαμέρισμα της πολυκατοικίας και οι δικοί της από πάνω. Την πήρε η νύφη μου η Τότα τηλέφωνο και ήταν καλά. Μετά όμως στις 12.30 το μεσημέρι πήρε η Αγγελική τον άνδρα της και του είπε ότι φοβόταν. Οτι καιγόταν η Αθήνα. Ο άνδρας της πήγε να τη βρει. Αλλά δεν πρόλαβε να τη δει ζωντανή. Την αναγνώρισε στο νεκροτομείο. Εκεί πήγε και η αδελφή της η Σίσσυ. Δεν άντεξαν την εικόνα που είδαν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ήταν η Αγγελική νεκρή...»


ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Στο υποθηκοφυλάκειο Αιγίου όπου εργάζεται τα τελευταία σαράντα χρόνια η μητέρα της, όλοι γνώριζαν την Αγγελική από μωρό. Την είδαν να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να παντρεύεται... Χθες, όλοι ντυμένοι στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν να δώσουν ο ένας παρηγοριά στον άλλον. Οι φίλες της μητέρας της έκλαιγαν με αναφιλητά. Η κυρία Τότα περίμενε το πρώτο της εγγόνι με χαρά και σήμερα θα αποχαιρετήσει μια για πάντα την κόρη της, αλλά και το μωρό που δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει. «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν τέσσερις αθώες ψυχές. Η Αγγελική έφυγε τόσο άδικα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έσβησε αυτό το χαρούμενο πλάσμα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτή τη δολοφονία» τόνισε η Εύη Μέγαρη, υπάλληλος του υποθηκοφυλακείου. Λίγα μέτρα πιο πέρα, με βουρκωμένα μάτια ο συνάδελφός της Βασίλης Δαβαρίας θυμάται την ημέρα του γάμου της: «Ηταν τόσο όμορφη και λαμπερή. Τόσο ευτυχισμένη. Είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Ηταν παλικάρι και πέθανε έτσι... Χωρίς να φταίει σε τίποτα».


ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Η είδηση του θανάτου της 32χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κατοίκους του Αιγίου. Στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, πίσω από τις πόρτες των σπιτιών όλοι θρηνούν για το γλυκό κορίτσι που δεν πρόλαβε να ζήσει τα όνειρά του. «Ηταν ένα κορίτσι έξω καρδιά. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ηταν ένας σπάνιος άνθρωπος, με αρχές. Οι γονείς είχαν δώσει τη ζωή τους για να μεγαλώσουν τα κορίτσια τους για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και τα κατάφεραν. Καμάρωναν για την Αγγελική και τη Σίσσυ» λέει ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ενώ ο Θανάσης Κολέτσας, ο περιπτεράς της περιοχής φέρνει στο μυαλό του τις εικόνες από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Αγγελική, συνοδευόμενη από τους γονείς της ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νυφούλα. «Θυμάμαι το άρωμα των λουλουδιών και το χαμόγελό της. Ηταν τρισευτυχισμένη και έλαμπε. Τόσο νέα και όμορφη, που δεν μπορούσες να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της». Σήμερα, στις 5.00 το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι θα οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία το άλλοτε χαμογελαστό κορίτσι. Επιθυμία της μητέρας της ήταν να τελεστεί η κηδεία στην εκκλησία όπου βαπτίστηκε, στον Αγιο Ιωάννη στην Καλλιθέα Αιγίου. Η αδελφή της μητέρας της και νονά της ταξίδεψε από την Αμερική για να φιλήσει για τελευταία φορά τον «άγγελό» της, όπως αποκαλούσε τη μικρή βαφτιστήρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick