twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Ιουλίου 2010

Γιατί η Σέχτα στοχοποίησε τον Σωκράτη Γκιόλια

"Κύριοι Δημοσιογραφοι την επόμενη φορά θα μας βρείτε στην πόρτα σας" Με τον τρόπο που είχαν απειλήσει πριν από 18 μήνες, οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών δολοφόνησαν εν ψυχρώ χθες τα ξημερώματα τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν δύο όπλα σφραγίδες της οργάνωσης στο χτύπημα που είχε χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου».

Στην περίοδο των συλλήψεων για μέλη του Επαναστατικού Αγώνα τοποθετεί η Αντιτρομοκρατική την επιλογή του Σωκράτη Γκιόλια ως στόχου της Σέχτας Επαναστατών.

Σχόλια και κείμενα που είχαν αναρτηθεί εκείνη την περίοδο στο μπλογκ troktiko για τη δράση των φερόμενων ως τρομοκρατών, τα οποία αντιεξουσιαστές απέδωσαν στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, είχαν ενοχλήσει με αποτέλεσμα απειλές κυρίως μέσω του Διαδικτύου. Ωστόσο, οι τρομοκράτες της Σέχτας είχαν προαποφασίσει και προαναγγείλει με λεπτομέρειες, μάλιστα, τη δολοφονία δημοσιογράφου, όπως φαίνεται από τις προκηρύξεις της. Σε δύο από τα τρία κείμενα των τρομοκρατών, με τα οποία είχαν αναλάβει τα ισάριθμα χτυπήματά τους, οι τρομοκράτες εξαπέλυαν απειλές εις βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου με διατυπώσεις σκληρές και κυνικές. Στη δεύτερη προκήρυξή τους όμως, με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο Αlter, οι τρομοκράτες ουσιαστικά περιέγραψαν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. «Κύριοι δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη, όμως, φορά, θα μας βρείτε στα σπίτια σας», έγραψαν και αυτή την απειλή έκαναν πράξη. Είναι προφανές ότι παρακολούθησαν τις κινήσεις του 37χρονου δημοσιογράφου, ήξεραν ποιο είναι το σπίτι του, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα και αφού του χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματός του, τον περίμεναν και άδειασαν τα όπλα τους πάνω του, όταν στάθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Το «τελεσίγραφο»
Στην ίδια προκήρυξη, εξαπολύοντας απειλές προς όλους τους δημοσιογράφους, οι τρομοκράτες έγραφαν: «Χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλους τους δημοσιογράφους. Ο καιρός που είσασταν στο “απυροβόλητο” τελείωσε. Δεν αναφερόμαστε στους τεχνικούς του καναλιού. Οχι γιατί τους συμπαθούμε, αλλά αφού είναι τόσο ελεεινοί και γίνονται τα τσιράκια των αρχιρουφιάνων, προτιμάμ ε να τους χρησιμοποιούμε σαν σάκους του μποξ σε καμια πορεία. Δε θα συνέβαινε βέβαια το ίδιο αν αντικρίζαμε κάποιο γνωστό δημοσιογράφο. Να είστε σίγουροι πως μια από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Ας το γνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος, ότι καμία πρόφαση δεν τους εξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θ΄ αφήσουν κι αίμα». Την ίδια απειλή εις βάρος των δημοσιογράφων διατύπωσαν και στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. «Τώρα, ξέρετε ποιός είναι ο επόμενος στόχος» έγραφαν, εννοώντας σαφώς, ότι όπως είχαν κάνει πράξη την απειλή τους εις βάρος των αστυνομικών, κατά τον ίδιο τρόπο θα υλοποιούσαν και την απειλή που είχαν ήδη διατυπώσει εις βάρος των δημοσιογράφων.

Βασικοί στόχοι
Οι δημοσιογράφοι, όπως και οι αστυνομικοί, αποτελούν βασικό στόχο της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία εμφανίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2009. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έκανε δύο επιθέσεις (στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter), εκτόξευσε απειλές και κλιμάκωσε τη δράση της με την άγρια δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα πέρσι τον Ιούνιο. Η «σιωπή» των δεκατριών μηνών που ακολούθησε από τη δολοφονία του 40χρονου αστυνομικού είχε οδηγήσει τις διωκτικές αρχές σε πολλά σενάρια και πιθανές ερμηνείες, οι περισσότερες εκ των οποίων συνδέονταν με τις συλλήψεις των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Κι αν οι δύο πρώτες επιθέσεις της είχαν οδηγήσει στην εκτίμηση ότι η Σέχτα Επαναστατών είναι μια οργάνωση «χαμηλού βεληνεκούς», οι δύο δολοφονίες που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν αυτό που οι τρομοκράτες ανέφεραν στην πρώτη τους προκήρυξη, αυτή που είχαν αφήσει πάνω στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στο Νεκροταφείο του Φαλήρου, μαζί με έναν κάλυκα σφαίρας. «Μέσα από την ενέργειά μας αυτή (σ.σ.: την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού) ξεκινάμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής». Σ΄ αυτή την τακτική επανήλθαν λίγες ημέρες αργότερα με τη δεύτερη προκήρυξή τους, όπου χαρακτήριζαν την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού και το Αlter ως «κινήσεις ήπιας έντασης, προλογίζοντας αυτό που θα επακολουθήσει. Ηδη, το σχέδιο της μόνιμης απειλής αρχίζει ν΄ αποδίδει».

Εμοιαζε με εκτέλεση συμβολαίου θανάτου

ΣΤΕΝΗ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα έχει η Σέχτα Επαναστατών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.

Βασικό χαρακτηριστικό της οργάνωσης, όμως, είναι η αγριότητα των δολοφονικών της χτυπημάτων και ο κυνισμός στις διατυπώσεις των προκηρύξεών της, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος απειλών που δεν περιορίζονται σε αστυνομικούς, δημοσιογράφους και παράγοντες της δημόσιας ζωής, αλλά σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες έχουν χαρακτηρισθεί από τους τρομοκράτες ως «Λούμπεν Μικρο Αστική Τάξη»- ΛΜΑΤ. Με τον όρο αυτό, η Σέχτα παράφρασε το εμβληματικό Λούμπεν Μεγαλο Αστική Τάξη, της 17 Νοέμβρη. Η οργάνωση
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η Σέχτα Επαναστατών βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο κοινό έγκλημα από οποιαδήποτε άλλη οργάνωση έχει δράσει στην εποχή μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ. Η εκτίμηση άλλωστε ότι τα όρια ανάμεσα στους κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και τους τρομοκράτες έχουν διαρραγεί έχει διατυπωθεί πολλές φορές και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είχε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εκτέλεσης ενός συμβολαίου θανάτου από τον υπόκοσμο. Η ανατροπή
Η οργάνωση και η εκτέλεση του δολοφονικού σχεδίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος είχε ενοχλήσει με τη δουλειά του, οδήγησαν αρχικά την Αστυνομία στην πεποίθηση ότι η δολοφονία του δεν είχε σχέση με τρομοκρατία. Χρειάσθηκε να ολοκληρωθούν οι βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της δολοφονίας (που σε επίπεδο αγριότητας ήταν καρμπόν με τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα) για να σημάνει συναγερμός και να αναλάβει την έρευνα η Αντιτρομοκρατική, παίρνοντας το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί έως χθες το μεσημέρι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, χθες τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του, στην οδό Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του «επαγγελματικού» χτυπήματος και επί ώρες οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν στραφεί στις επαγγελματικές δραστηριότητες του δημοσιογράφου με στόχο να εντοπισθούν εκείνοι που πιθανώς θα είχαν συμφέρον «να του κλείσουν το στόμα» πληρώνοντας ένα συμβόλαιο θανάτου. Ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε στο κεφάλι, τον θώρακα, την πλάτη, τους μηρούς και ο θάνατός του ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Τα δύο εννιάρια
Η ανατροπή ήρθε το μεσημέρι, όταν οι βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της δολοφονίας- πάνω από είκοσι- έδειξαν ότι τα όπλα που έκοψαν το νήμα της ζωής του 37χρονου δημοσιογράφου ήταν όπλα-σφραγίδες της Σέχτας Επαναστατών. Το ένα από τα δύο εννιάρια πιστόλια είναι αυτό που οι τρομοκράτες έχουν χρησιμοποιήσει και σε όλες τις προηγούμενες επιθέσεις, ενώ το δεύτερο είναι εκείνο με το οποίο δολοφόνησαν πριν από 13 μήνες τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα. Δεκατρείς από τους κάλυκες που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη προέρχονταν από το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο αστυνομικός, άλλοι τρεις με το όπλο των προηγούμενων επιθέσεων, οι οποίοι ταυτίζονται και με κάλυκα που είχαν αφήσει οι τρομοκράτες πάνω στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαζί με την πρώτη τους προκήρυξη.

Μετά την ανάληψη της έρευνας από την Αντιτρομοκρατική, οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες που πιθανώς έχουν καταγράψει κινήσεις των τρομοκρατών. Οι έρευνες επεκτείνονται και στην περιοχή του Αλίμου, από την οποία εκλάπη το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες προκειμένου να μεταβούν στον τόπο της δολοφονίας, αλλά και στο σημείο που το εγκατέλειψαν. Αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από κάμερες στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης προκειμένου να εντοπίσουν τα μέσα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά τον εμπρησμό του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Είχαν ακάλυπτα πρόσωπα
Το γεγονός ότι οι δράστες που μετείχαν στον επιχειρησιακό πυρήνα της επίθεσης είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα περιγραφές, δεν βοηθά ιδιαίτερα τις έρευνες. Με δεδομένο ότι την ώρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου δεν είχε ακόμη ξημερώσει, εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο στους μάρτυρες να δώσουν περιγραφές των χαρακτηριστικών τους.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν βοήθεια από τη σύζυγο του θύματος, όταν συνέλθει από το σοκ, ώστε με την κατάθεσή της να δώσει φως στο πώς οι δράστες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να παραπλανήσουν τον σύζυγό της ώστε να τον παρασύρουν στη θανάσιμη παγίδα που είχαν στήσει.

Οι δράστες δεν άφησαν ίχνη, αλλά άφησαν τη «σφραγίδα» τους με τα όπλα που χρησιμοποίησαν στη δολοφονική επίθεση.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick