Με τα δεσμά του (θρησκευτικού) γάμου ενώθηκαν το απόγευμα ο Αντώνης Σρόιτερ και η Δήμητρα Αιγινίτη στην Σαντορίνη, ενώπιον περίπου 150 καλεσμένων.
Οι δύο έφτασαν μαζί στην εκκλησία με ένα τζιπ και σε καμία περίπτωση δεν τήρησαν το έθιμο που θέλει τη νύφη και τον γαμπρό να μην βλέπουν ο ένας τον άλλον για 24 ώρες πριν το μυστήριο, αφού έκαναν μαζί και το μπάτσελορ πάρτι το βράδυ της Παρασκευής. Άλλωστε, Σρόιτερ και Αιγινίτη είναι ήδη παντρεμένοι από τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν έκαναν πολιτικό γάμο.
Η άφιξή τους συνοδεύτηκε από τραγούδια που έπαιζαν μουσικοί, ένα κυκλαδίτικο έθιμο. Μαζί το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλοπάτια για το εκκλησάκι. Ωστόσο μυστήριο καλύπτει αν τηρήθηκε το άλλο έθιμο, αν δηλαδή η Αιγινίτη πάτησε το πόδι του Σρόιτερ όταν ακούστηκε το «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα». Σε δηλώσεις τους μετά το μυστήριο, ο Αντώνης είπε ένα ρητό «όχι» αλλά η Δήμητρα έκλεισε το μάτι και απάντησε «ναι».
Η μπουμπουνέρα που έλαβαν οι καλεσμένοι του γάμου ήταν ένα διχτάκι με τρία κουφέτα και το εξής σημείωμα: «Ευχαριστούμε θερμά που ταξιδέψατε ως τη Σαντορίνη για το γάμο μας». Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι Θανάσης Πάτρας, Δήμος Βερύκιος, Έλενα Παπαβασιλείου, Νόνη Δούνια, Ρέα Τουτουντζή, Κάλλυ Τσιλίδου και Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής, ειδικά πούλμαν μετέφεραν τους καλεσμένους σε ένα μπιτς μπαρ της Σαντορίνης, όπου με ένα ξεχωριστό πάρτι το ζευγάρι θα γιόρταζε με τους φίλους του που κατάφεραν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να ταξιδέψουν μέχρι την Σαντορίνη.
Το νέο “Πυρηνικό Δόγμα” της Ρωσίας θα καλύπτει πια και τις 6 χώρες του CSTO!
Πριν από 44 δευτερόλεπτα
1 σχόλιο:
Η Κατάρ(α) του Αστακού
Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.
http://www.enet.gr/
Δημοσίευση σχολίου