twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

30 Ιουλίου 2010

Μυστήριο με την τελευταία συνομιλία του Σωκρατη Γκιόλια με τους δολοφόνους του

Απαντήσεις για το παζλ της τρομοκρατίας αναμένουν οι αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου συνεχίζεται η διερεύνηση τόσο του ηλεκτρονικού αρχείου του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια όσο και της προκήρυξης της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, με την οποία έγινε η ανάληψη ευθύνης της δολοφονίας του.

Στα εργαστήρια βρίσκεται για την ηλεκτρονική έρευνα των αρχείων αξιωματικός του αρμόδιου Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παράλληλα στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αξιωματικοί αναλύουν την προκήρυξη, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ της οργάνωσης, τη «διαδρομή» της μέσω των προκηρύξεων και την εξέλιξή της.

Η έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο του δημοσιογράφου αποκτά βαρύνουσα σημασία μετά τα όσα αναφέρθηκαν στην προκήρυξη των μελών της οργάνωσης. Στο αρχείο οι αξιωματούχοι πίσω από τις γραμμές αναζητούν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης για να παραπλανήσουν τον δημοσιογράφο και να τον πείσουν να κατεβεί στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί όπου και έγινε η μοιραία συνάντηση. Στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης, αν και θίγουν το θέμα ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να το παρακάμψουν, δεν δίνουν απάντηση και το αφήνουν να αιωρείται.

«Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους..». Μια φράση γρίφος ή κλειδί που θα μπορούσε να πάει μακρύτερα την υπόθεση ως προς το δίκτυο πληροφοριών των δραστών.

Από την πρώτη έρευνα του αρχείου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάτι ενδιαφέρον που να σχετίζεται με την υπόθεση. Η έρευνα όμως συνεχίζεται, καθώς η Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένη ότι οι τρομοκράτες ήξεραν κάτι περισσότερο και δεν παρέσυραν το θύμα τους με μια απλή απόπειρα κλοπής.

Η τελευταία ανάρτηση

Αναπάντητο παραμένει και το ερώτημα από πού έγινε η τελευταία ανάρτηση στο blog troktiko, στις 5.15 τα ξημερώματα, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα πάντα με την αρχική μαρτυρία της συζύγου του θύματος, ο δημοσιογράφος κοιμόταν και τον ξύπνησε εκείνη όταν άκουσε το κουδούνι. Η Αντιτρομοκρατική πάντως, στη δεύτερη και την τρίτη ανάγνωση της προκήρυξης πιστεύει ότι είναι πολλά τα μυστικά που κρύβει η τελευταία πιο «ώριμη» από τις προηγούμενες προκήρυξη της οργάνωσης. Ο συντάκτης όπως φαίνεται δεν περιορίζεται σε «εκρήξεις θυμού», αλλά προχωράει πάρα πέρα σηματοδοτώντας τη γενικότερη πορεία του χώρου της ένοπλης βίας και τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο της οργάνωσης σε αυτόν.

«Είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Καθένας μπορεί να διαβάσει την προκήρυξη και να κάνει ερμηνείες από διαφορετική γωνία» έλεγε χθες χαρακτηριστικά αναλυτής. Η προκήρυξη φαίνεται «αποκαλυπτική», αλλά δεν έχει τόσο απλή μορφή όσο θέλει να δείχνει. Επικοινωνιακά σε πολλά σημεία της ο συντάκτης «παίζει τη γάτα με το ποντίκι». Σε άλλα σημεία, όπως έλεγε χθες αναλυτής, κατευθύνει ένα σκεπτικό και σε άλλα όμως εμφανίζεται αινιγματικός, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Καταρρίφθηκε ο μύθος των 18άρηδων

ΤΟΣΟ επικοινωνιακά με την προκήρυξη αλλά και επιχειρησιακά, η Σέχτα Επαναστατών φαίνεται να διεκδικεί πλέον τα σκήπτρα στις οργανώσεις αυτού του χώρου και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση: «Μη ρωτάς λοιπόν πώς θα αλλάξουν τα πράγματα. Γίνε εσύ ο ίδιος η απάντηση στο ερώτημα». Από την άλλη όμως εκφράζει και απαξίωση για το «μοιρολόι της κοινωνίας» προσθέτοντας ότι «Ενας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στην νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του».

Ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει η οργάνωση, οι επιχειρησιακές της δυνατότητες- ειδικά μετά το τελευταίο πλήγμα- η δομή και η οργάνωση με το δίκτυο πληροφοριών και υποστήριξης που επικαλείται ότι έχει καταρρίπτει τον μύθο των... 18άρηδων. Τόσο οι ένοπλοι που ανέλαβαν τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια αλλά και ο συντάκτης ή οι συντάκτες των προκηρύξεών τους δείχνουν ανθρώπους αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας.

Το οπλοστάσιο
«Εχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας», τονίζει ο συντάκτης στην τελευταία προκήρυξη και παράλληλα η οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του οπλοστασίου.

Ενα δείγμα, όπως όλα δείχνουν, των όπλων που διαθέτει με το οποίο στέλνει μήνυμα για την εξέλιξη που επιδιώκει. Τα περισσότερα όπλα άλλωστε, όπως τα τρία Καλάσνικοφ και τα περισσότερα από τα πιστόλια και το περίστροφο, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστακός στην ενεργειακή ατζέντα Ελλάδας-ΗΠΑ


Θέματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας στην ευρύτερη ζώνη της ΝΑ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας καθώς και τις επενδυτικές προοπτικές στην περιοχή συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ειδικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενεργειακά θέματα, κ. Ρίτσαρντ Μόρνινγσταρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σπύρος Κουβέλης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου ΙTGI καθώς και η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών συμβούλων/εμπειρογνωμώνων σε ενεργειακά θέματα καθώς και την κυρία Μακάρθι επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ και τον σύμβουλο οικονομικών θεμάτων της πρεσβείας, κ. Πολ Μάλικ.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκε ο ενεργειακός σχεδιασμός της Ελλάδας και η ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, όπως επίσης η ανάγκη άμεσης προώθησης του αγωγού ITGI.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τη διαφοροποίηση προμήθειας των πηγών(χωρών) φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέλιξη του ενεργειακού κέντρου του Αστακού και στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ.

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick