twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

20 Ιουλίου 2010

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με Τσεσμέ και Πίρι Ρέις

Ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις συνεχίζει σεισμολογικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του Καστελόριζου, ξαφνικά στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης επανεμφανίστηκε και το Τσεσμέ στην περιοχή της Σαμοθράκης!

Ενδεικτικό της προσπάθειας της Άγκυρας να κλιμακώσει τις προκλήσεις της είναι το γεγονός ότι το Τσεσμέ που το μεσημέρι της Τρίτης πλέει στο μέσον της απόστασης μεταξύ της Σαμοθράκης και των ακτών της Θράκης συνοδεύεται από ένα περιπολικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Το πλήρωμα του Τσεσμέ με σήματα έχει ενημερώσει ότι το σκάφος έχει περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τους άντρες που επιβαίνουν στο πλωτό του Λιμενικού που παρακολουθεί την πορεία του Τσεσμέ, το τουρκικό ερευνητικό διεξάγει υδρογραφικές εργασίες στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σαμοθράκης αλλά σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας επικρατεί προβληματισμός. Ο χειρισμός της κατάστασης έχει ανατεθεί στο Λιμενικό με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για αποστολή αστυνόμευσης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick