twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Νοεμβρίου 2010

Επεισόδια έξω από την Αμερικανική πρεσβεία

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, αμέσως μετά τη λήξη του κύριου όγκου της μεγαλειώδους πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Νεαροί έριξαν πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και συλλήψεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας, όπου ομάδες νεαρών έσπασαν το διάζωμα και αφού οπλίστηκαν με πέτρες τις πέταξαν εναντίον των αστυνομικών. Αυτή την ώρα οι ομάδες των αναρχικών κινούνται προς την ΓΑΔΑ.

Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πλατεία Κοραή, όταν περίπου 100 αναρχικοί επιτέθηκαν σε φοιτητές

Κατα τα άλλα η πορεία του Πολυτεχνείου ήταν μεγαλύτερη σε συμμετοχή από άλλες χρονιές και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 25.000 άτομα.

Περίπου στις 17:00 το απόγευμα, μία ώρα μετά την έναρξη της πορείας, η κεφαλή της έφτασε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας. Την ίδια ώρα οι αψιμαχίες στην ουρά της πορείας συνεχίζονταν υπό το άγρυπνο βλέμμα 7.000 αστυνομικών που «καιροφυλαχτούν» προκειμένου να μην σημειωθούν έκτροπα.

Οι πύλες του ΕΜΠ έκλεισαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι για την κεντρική εκδήλωση και το προσκλητήριο των νεκρών ενώ μέσα στο Ίδρυμα βρίσκονται συνεχώς φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κλειστοί μέχρι το τέλος της πορείας θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο, τον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής.

Αναλυτικά ήδη από την Δευτέρα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, ενώ έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία (ανάλογα με το που βρίσκεται η πορεία) στους εξής δρόμους:

- Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄Σεπτεμβρίου.

- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο Πεζόδρομοι Τοσίτσα και Πολυτεχνείου.

- Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της Λ.Αλεξάνδρας.

- Τζωρτζ και Μπόταση, στο τμήμα τους μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Καποδιστρίου.

- Κάνιγγος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Χαλκοκονδύλη.

- Σολωμού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Εξαρχείων.

- Καποδιστρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μπόταση και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

- Πλατεία Εξαρχείων.

- Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.

- Αβέρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Μάρνης.

- Βερανζέρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μάρνης.

- Σπ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πλ. Εξαρχείων.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick