twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

27 Ιανουαρίου 2011

Ετοιμάζονται για επέμβαση τα ΜΑΤ στη Νομική Σχολή

Μετά την άρνηση των λαθρομεταναστών να μετεγκατασταθούν σε νέο κτίριο, ο Πρύτανης παρέδωσε στον Εισαγγελέα αίτημα να επέμβουν προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νομική Σχολή. Αυτομάτως, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα ΜΑΤ να επέμβουν, προκειμένου να διώξουν από το κτίριο τους λαθρομετανάστες.
Ήδη στο σημείο βρίσκονται δύο εισαγγελείς και τρεις στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ενώ είναι κλειστή η οδός Σόλωνος από την Αμερικής έως την Ασκληπιείου και υπάρχουν πρωτοφανείς δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στο σημείο όσο και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις της αστυνομίας ο εκπρόσωπος των απεργών πείνας δήλωσε πως εάν κάνει επέμβαση η αστυνομία τότε θα πρέπει να φέρουν και φέρετρα γιατί δεν προτίθεται να φύγουν από το κτίριο της Νομικής παρά μόνο νεκροί εάν δεν δικαιωθούν.



Πάντως, πλέον στην περιοχή η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει το κτίριο, ενώ σε λίγη ώρα οργανώνεται πορεία από τα Εξάρχεια προς το κτίριο της Σχολής.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά το πλήρες αδιέξοδο για την αποχώρηση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής, καθώς σύμφωνα με το ψήφισμα των απεργών πείνας, οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το κτίριο μιας και το άλλο κτίριο που τους προτείνεται είναι ακατάλληλο. Όπως έγινε γνωστό οι μετανάστες θεωρούν πως δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο που βρίσκονται τώρα δεν γίνονται μαθήματα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα των απεργών είναι αδύνατη η μετεγκατάστασή τους για τους εξής λόγους:

1. Στον προτεινόμενο χώρο θα μπορούν να είναι μέσα οι απεργοί πείνας αλλά όχι οι αλληλέγγυοι

2. Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία γεγονός που όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις

3. Η προτεινομένη λύση είναι προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση



Μετά την απόφαση αυτή ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης έδειξε τις προθέσεις του δηλώνοντας πως εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. "Η λύση βρέθηκε αλλά οι μετανάστες δεν τη δέχτηκαν", ενώ καταλήγοντας δήλωσε πως "τα επόμενα βήματα θα τα δείτε".

Λίγο πριν το ψήφισμα, είχαν φτάσει τα πούλμαν που θα μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στο νέο κτίριο, αλλά τελικά μετά την δραματική αυτή εξέλιξη, αποχώρησαν.



Με αφορμή την εξέλιξη αυτή συγκαλείται τώρα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες μετά και το νέο αδιέξοδο. Επίσης, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των φορέων που βρίσκονται στο πλευρό των λαθρομεταναστών, προκειμένου και εκείνοι να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ ο ίδιος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διαπραγματεύεται με τους επικεφαλής της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Από την άλλη, η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είναι οτι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.
Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick