twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

23 Ιουνίου 2009

Όλη η αλήθεια για τον Γιασικεβίτσιους !


Την ώρα που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκουράζεται στο Κάουνας, απολαμβάνοντας τη συντροφιά της οικογένειάς του και των φίλων του, ο χρόνος κυλά ολοένα και αντίστροφα σε ό,τι αφορά την επιστροφή του στην Ελλάδα! Με μία υποσημείωση: Όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή, αποκλειστικά και μόνο για διακοπές! Τοgazzetta.gr σας εξηγεί γιατί ο 33χρονος Λιθουανός πόιντ γκαρντ εμμένει στην επιθυμία του για διετές συμβόλαιο, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρε από τον Ομπράντοβιτς στο ραντεβού που έγινε πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του. Μαδρίτη ή Βαρκελώνη και στο πολύ βάθος ο Πειραιάς, ο επόμενος σταθμός του, αν ναυαγήσει οριστικά η ανανέωση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Ευρώπης.



Δέκα ημέρες έχουν περάσει από το Σάββατο 13 Ιουνίου, οπότε και ο «Σάρας» αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία και πραγματικά καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, οι πρωταθλητές Ευρώπης, που πριν ουσιαστικά τελειώσει η σεζόν, είχαν συμφωνήσει με δύο ακόμη περιφερειακούς παίκτες, το Νικ Καλάθη και τον Μιλένκο Τέπιτς, εξεδήλωσαν μεν την επιθυμία να διατηρήσουν το Λιθουανό στο ρόστερ, αλλά με την προσφορά που του έκαναν (σ.σ. 1.5 εκατομμύριο Ευρώ για ένα χρόνο και όχι για 1+1 όπως γράφεται), ουσιαστικά, έδειξαν ότι δεν “καίγονται” και ιδιαίτερα για να τον κρατήσουν! Από τη στιγμή μάλιστα που στην ομάδα παρέμεινε και ο Ντρού Νίκολας (σ.σ. ενεργοποιήθηκε η όψιον ανανέωσης του συμβολαίου του).

Γι' αυτό, άλλωστε, δεν έχει έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το θέμα του Νίκου Χατζηβρέττα, τον οποίο οι «πράσινοι» θα πιέσουν να επιστρέψει στην ομάδα αν τελικά ο Saras τραβήξει για άλλες πολιτείες!

Θεώρησε «μειωτική» την πρόταση!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξέφρασε σχεδόν -μέσω του ατζέντη του Μαουρίτσιο Μπαλντούτσι- αμέσως τη δυσαρέσκειά του για την πρόταση που του μεταφέρθηκε, θεωρώντας την προσβλητική! Δεν ήταν απλά η δραματική οικονομική μείωση- άνω του 100% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του (σ.σ. 3.5 εκατομμύρια eυρώ ετησίως), που του πρότεινε ο Παναθηναϊκός, αλλά και η μονοετής διάρκειά του, την ώρα που ο ίδιος είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Τότε ήταν που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανέλαβε δράση! Λίγες ώρες πριν ο Λιθουανός παίκτης επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του, ο «Ζοτς» του ζήτησε να συναντηθούν για να του εκφράσει και δια ζώσης πόσο πολύ τον υπολογίζει στον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Το ραντεβού με τον Ομπράντοβιτς

Στο ραντεβού με τον Σέρβο τεχνικό ειπώθηκαν πολλά... Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν οτι ο «Ζοτς» ξεκαθάρισε στον «Σάρας» ότι αν στη διάρκεια της νέας σεζόν είναι αυτός που πρέπει, του εγγυάται προσωπικά ο ίδιος ότι το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι! «Μην στέκεσαι στο τι λένε τα συμβόλαια! Αν είσαι ο «Σάρας» που όλοι ξέρουμε, σε διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά ότι αν υπογράψεις για έναν χρόνο, θα είναι σαν να υπογράφεις για δύο!», φέρεται να του είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, του οποίου ο λόγος είναι νόμος!

Έκτοτε, στις δέκα ημέρες που ακολούθησαν, καμία πλευρά δεν υπαναχώρησε από τις αρχικές της θέσεις και πλέον καθώς ο χρόνος περνάει, είναι λογικό ότι ολοένα και λιγοστεύουν οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης!

Πού κολλάει ο Γιασικεβίτσιους

Την ώρα που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαρρέει ότι θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας τον «Σάρας», αλλά παράλληλα δικαιολογεί την μεγάλη μείωση που θέλει να του επιβάλλει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Γιασικεβίτσιους «πληρώνει» το πολύ υψηλό συμβόλαιο που εισέπραξε τα δύο προηγούμενα χρόνια (σ.σ. συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ), γεγονός που διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τις εσωτερικές οικονομικές ισορροπίες της ομάδας, ο Γιασικεβίτσιους δηλώνει αρκετά στενοχωρημένος!

Μπορεί ο λόγος του «Ζοτς», να είναι κάτι περισσότερο από νόμος, όμως ένας επαγγελματίας αθλητής δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από προφορικές υποσχέσεις, όταν μάλιστα το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και κανείς δεν μπορεί από τώρα να προσυπογράψει ότι ο Σέρβος θα παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Μιλώντας σε πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, δεν διστάζει να διατρανώσει την μεγάλη του επιθυμία να παραμείνει στην «πράσινη» οικογένεια, ωστόσο, τονίζει ότι πλέον είναι αναγκασμένος να κοιτάξει και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η επόμενη μέρα του Λιθουανού

Στο συρτάρι του Ιταλού ατζέντη του Γιασικεβίτσιους, βρίσκονται ήδη προτάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος αλλά και τη χρονική διάρκεια τους, υπερτερούν της αντίστοιχης των «πρασίνων». Αν τελικά, καμία από τις δύο πλευρές δεν βάλει νερό στο κρασί της και τελικά το διαφαινόμενο διαζύγιο επιβεβαιωθεί, τότε ο 33χρονος Λιθουανός πόιντ γκαρντ, δεν αποκλείεται να εξαντλήσει τα περιθώρια που του έχουν απομείνει για να παραμείνει κάτοικος του νομού Αττικής...

Αν μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατορθώσει να αποσπάσει τη θετική απάντηση του Άντονι Πάρκερ, τότε το πράγμα αλλάζει για τα καλά! Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο «Σάρας» που διατηρεί στενή φιλία με τον 34χρονο Αμερικανό φόργουορντ, θα άρχιζε να βλέπει πολύ πιο θετικά το ενδεχόμενο μετακόμισής του στον Πειραιά, αν κι εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφερθούν σοβαρά για την απόκτησή του...
Αντώνης Καλκαβούρας
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick