twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

26 Ιουνίου 2009

<<Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια Μάρμαρα!>>


Το νέο μουσείο της Ακρόπολης έπεισε και τον κριτικό τέχνης και αρχιτεκτονικής Ρόουαν Μουρ, να εκδηλωθεί δημόσια υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε άρθρο του στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου Ίβνινγκ Στάνταρντ με τον τίτλο "Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια μάρμαρα", τονίζει:

"Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετό για τους πατριώτες του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πίσω στους Έλληνες την ιστορία τους. Θα είναι φοβερό επικοινωνιακό μειονέκτημα για το βρετανικό μουσείο εάν συνεχίσει να έχει τα Μάρμαρα. Ο κάθε επισκέπτης στο νέο μουσείο της Ακρόπολης θα διαπιστώνει ότι μια σπουδαία οικογένεια γλυπτών είναι χωρισμένη από τους Βρετανούς οι οποίοι συνεχίζουν να εξασκούν την αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες έδειξαν με την κατασκευή του νέου μουσείου τι σημαίνουν γι αυτούς τα Μάρμαρα. Το βρετανικό μουσείο πρέπει να τα επιστρέψει με μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία", τονίζει στο άρθρο του ο Ρόουαν Μουρ.
ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick