twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Ιουνίου 2009

Εκτός μάχης ο Λεμπ!

Η δεύτερη μέρα του Ράλι Ακρόπολις επεφύλασσε ένα σοκ. Το αυτοκίνητο του Σεμπάστιαν Λεμπ βγήκε από την πορεία του και υπέστη σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς ο Γάλλος υπερπρωταθλητής και ο συνοδηγός του δεν έπαθαν απολύτως τίποτα, όμως αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αγώνα!

Πρωί πρωί το Σάββατο το μεγάλο φαβορί για την νίκη στο Rally Acropolis τέθηκε νοκ άουτ. Στο 8ο χιλιόμετρο της 7ης ειδικής διαδρομής Κλέλια-Μυκήνες 1 η Citroen C4 WRC του Σεμπάστιαν Λεμπ βγήκε από την πορεία της κατέληξε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Ευτυχώς ο Γάλλος υπερπρωταθλητής και ο συνοδηγός του δεν έπαθαν απολύτως τίποτα και είναι καλά στην υγεία τους, όμως θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν πρόωρα τον αγώνα.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που παθαίνει κάτι τέτοιο ο Loeb, ο οποίος και στο Ράλι της Σαρδηνίας είχε εγκαταλείψει. Με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του Ράλι Ακρόπολις την Παρασκευή ο Λεμπ βρισκότανστην τρίτη θέση της κατάταξης πίσω από τον Φινλανδό Μίκα Χίρβονεν (Ford Focus WRC) και τον Ισπανό Ντάνι Σόρντο (Citroen C4 WRC), τους οποίους σήμερα θα προσπαθούσε να ξεπεράσει. Δεν μπόρεσε όμως...

"Έκανα ένα οδηγικό λάθος. Έστριψα γρήγορα το τιμόνι προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να βρει το αυτοκίνητο σε μία πέτρα, να αναποδογυρίσει και να καταστραφεί. Ο αγώνας για μένα και τον Ντάνιελ (Ελενα) τελείωσε. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε αύριο. Το βασικό είναι ότι είμαστε καλά στην υγεία μας. Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την εγκατάλειψη θα χάσουμε κάποιους βαθμούς στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών. Ελπίζω στον επόμενο αγώνα να τα πάμε καλύτερα", τόνισε μετά την εγκατάλειψή του ο Γάλλος οδηγός, με δηλώσεις του στο NovaΣπορ FM και συμπλήρωσε:

"Ήταν μια κακή μέρα για μένα και τη Citroen και αποτελεί συνέχεια του Ράλι της Σαρδηνίας, όπου κι εκεί δεν πήγα καλά. Στο Ακρόπολις είχα ρυθμό, αλλά έκανα ένα λάθος και εγκατέλειψα. Κάνω ένα λάθος τη χρονιά και το έκανα εδώ. Η Citroen θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τον Ντάνι (Σόρντο)*, ο οποίος ελπίζω να τα πάει καλά και να δώσει βαθμούς στην ομάδα, που βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στους κατασκευαστές".

Πάντα πρώτος ο Χίρβονεν

Ο Μίκο Χίρβονεν εξακολουθεί να βρίσκεται επικεφαλής της κατάταξης μετά την 9η ειδική διαδρομή, με τους Σεμπαστιάν Όγκιερ και Μαντς Όστμπεργκ να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ αναμένει την απόφαση των αγωνοδικών για το χρόνο που θα του δοθεί, με τον οποίο έχει τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει στη 2η θέση. Η 9η ειδική (Κεφαλάρι 1) αποδείχθηκε καταστροφική για τους Ντάνι Σόρντο και Χένινγκ Σόλμπεργκ που εγκατέλειψαν με σπασμένη ανάρτηση.

* Όταν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις ο Λεμπ, δεν είχε ολοκληρωθεί η 9η ειδική διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκατέλειψε ο Ντάνι Σόρντο.

από την sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick