twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

17 Ιουνίου 2009

Απεριόριστο κατέβέβασμα τραγουδιών με μηνιαία συνδρομή

Τα σχέδιά τους για την πρώτη υπηρεσία που θα προσφέρει «απεριόριστο» κατέβασμα τραγουδιών για ένα μηνιαίο πάγιο ανακοίνωσαν στη Βρετανία η Virgin Media και η Universal Music.

Έναντι μιας «μικρής» μηνιαίας χρεώσης, οι συνδρομητές θα μπορούν να ακούν ή να κατεβάζουν μουσική σε μορφή αρχείων mp3 χωρίς ψηφιακό κλείδωμα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα δώσω στους λάτρες της μουσικές όσα mp3 θέλουν για μια μικρή μηνιαία συνδρομή ενώ ταυτόχρονα θα στηρίζω τους μουσικούς» δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία αναμένεται να κάνει εγκαίνια στην βρετανική αγορά εντός του έτους. Οι δύο δισκογραφικές εταιρείες δεν διευκρίνισαν ακριβώς πότε δεδομένου ότι βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις «με άλλες μεγάλες και ανεξάρτητες βρετινές δισκογραφικές εταιρείες» για να επεκτείνουν τον κατάλογο του διαδικτυακού τόπου.

Χάρη στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που ακολουθεί η δισκογραφική βιομηχανία, οι ψηφιακές πωλήσεις ανέβηκαν το 2008 για έκτη συνεχή χρονιά (+25%) και ανήλθαν στα 3,7 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα όμως με την ετήσια έκθεση της IFPI (Διεθνής Ομοσπονδία Δισκογραφικής Βιομηχανίας), το το 95% των τραγουδιών που κατεβάστηκαν το 2008 -περίπου 40 δισεκατομμύρια αρχεία- ήταν πειρατικά.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick