twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

25 Ιουνίου 2009

Συνελήφθη ο Χριστοφοράκος!


Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος συνελήφθη χθες, στις 6:40 το απόγευμα ώρα Γερμανίας, σε σπίτι που διέμενε το τελευταίο διάστημα στο Μόναχο και το οποίο φέρεται να είναι δικό του. Ο γερμανός εισαγγελέας ενημέρωσε άμεσα τις ελληνικές Αρχές. Το σπίτι φέρεται να είναι ιδιοκτησίας του ιδίου.

Ο εισαγγελέας του Μονάχου ήταν αυτός που ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών του Μονάχου, για να αποφασιστεί αν θα απελαθεί- εκδοθεί στην Ελλάδα ή θα δικαστεί στη Γερμανία.

Ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, Νίκου Ζαγοριανού, οδηγήθηκε το πρωί ο Θεόδωρος Τσουκάτος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της SIEMENS. Ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, προθεσμία να απολογηθούν από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου ζήτησαν και έλαβαν τα δέκα άτομα, που φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου μάρκων, αφού στους λογαριασμούς τους κατανεμήθηκε αυτό το ποσό.

Επιμένει ότι τα χρήματα πήγαν στο ΠΑΣΟΚ

Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή, ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια. Πριν λίγο, ο συνήγορός του, Διονύσης Γκούσκος, υπέβαλλε αίτημα να καταθέσουν ως μάρτυρες και να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τον πελάτη του οι τότε ταμίες του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Θ. Τσουκάτος επιμένει ότι τα χρήματα έφτασαν στα ταμεία του κόμματος.

Μετά από αυτό το αίτημα, θεωρείται πιθανό ο ανακριτής να αποστείλει κλήσεις στον Σπύρο Αυγερινό και την Δήμητρα Παπαχρήστου, τους δύο ταμίες του ΠΑΣΟΚ κατά την επίμαχη περίοδο, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες. Κάτι, που αναμένεται να συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Γκούσκος, συνήγορος του Θ. Τσουκάτου, χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ξένο προς την πραγματικότητα του πελάτη του, υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί λένε πως διαπίστωσαν στη χώρα μας διακίνηση πολιτικού χρήματος, εδώ όμως έχουμε εξαφάνιση του πολιτικού χρήματος. «Το σύστημα δεν αντέχει ούτε μια σταγόνα αλήθειας», δήλωσε.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο «στρατηγός» αφορούν συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για τον περιβόητο λογαριασμό του ενός εκατομμυρίου μάρκων που έφυγαν από τα ταμεία της SIEMENS.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως επρόκειτο αποκλειστικά για προεκλογική χορηγία και ότι ουδεμία σχέση είχαν τα χρήματα με οποιανδήποτε «αντιπαροχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη ο Θεόδωρος Τσουκάτος ενδέχεται να ζητήσει από τον ανακριτή και νέα προθεσμία.

Την αποφυλάκιση της μεγάλης κόρης του φυγόδικου κατηγορούμενου, πρώην στελέχους της Siemens Χρήστου Καραβέλα εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λεωνίδας Νικολόπουλος.

Ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και υποχρέωση διαμονής στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick