twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

24 Ιουνίου 2009

Πολίτες "υπεράνω πάσης υποψίας" στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας


«Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας», μέλη σ' ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου της τελευταίας δεκαετίας, συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «spider-web» («αράχνη στον ιστό») διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες και απέφερε συνολικά στον «ιστό» 20 άτομα.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το αντίστοιχο Τμήμα των Γερμανικών Αρχών εντόπισαν πλήθος χρηστών του λογισμικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων «EDONKEY» να διακινούν μεταξύ τους σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η εμπλοκή εκατόν εβδομήντα (170) ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών internet. Σε ψηφιακή ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τρεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τριάντα εννιά (39) χρήστες internet να διακινούν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με βιασμούς ανηλίκων.

Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα, την Θεσ/νίκη, την Λάρισα, την Πτολεμαΐδα, τον Βόλου, το Ηρακλείο , τα Χανιά , την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζας και την Κέρκυρα.

Από τις κατ' οίκον έρευνες, κατασχέθηκαν ογδόντα επτά (87) σκληροί δίσκοι Η/Υ, πέντε (5) φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η λίστα των συλληφθέντων σοκάρει:

- Καθηγητής Λυκείου στην Καλλιθέα

- Οδηγός σχολικού λεωφορείου (πρόκειται για ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στο Χαλάνδρι)

- Έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού

- Δικαστικός επιμελητής στην Αμαλιάδα

- Διευθυντής υποκαταστήματος ΟΑΕΔ στα δυτικά προάστια

- Πυροσβέστης στην Καλλιθέα

- Μηχανολόγος- τοπογράφος σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία

- Μεγαλοβιομήχανος κατεψυγμένων ειδών στο Μενίδι

- Ξενοδόχος

- Δύο ιδιοκτήτες καφετεριών

- Έμπορος ρούχων

- Ταξιτζής

- Τεχνικοί υπολογιστών

- Έξι φοιτητές του Πολυτεχνείου

Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι από 22 έως 60 ετών, ωστόσο για την ώρα ερευνάται εάν έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ιστό, παιδιά από την χώρα μας.
Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick