twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

12 Ιουνίου 2009

"Όχι" στο αίτημα Δενδρινού


Ως μη νόμιμο απερρίφθη την Πέμπτη από τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό το αίτημα του πρώην στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού για ανάκληση του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του.
Έτσι, ο κ. Δενδρινός εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση και έχει κληθεί να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής
Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, ο συνήγορός του δεν θα προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία, που αριθμεί περισσότερες από 100.000 σελίδες, και θα ζητηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία μέχρι την Κυριακή.
Σημειώνεται ότι ο Διονύσης Δενδρινός, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της Siemens Hellas από το 2001 έως τα τέλη του 2008 και το όνομα του εμπλέκεται στο έργο C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, κατηγορείται για απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.



Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του είχε εκδοθεί από την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, χωρίς να έχει καταστεί ακόμα κατηγορούμενος, μετά από πληροφορίες υποθηκοφυλακείων, ότι μεταβιβάζει περιουσιακά του στοιχεία στα δύο του παιδιά, γεγονός που μεταφράστηκε από τις αρχές ως προπαρασκευαστική ενέργεια για τη διαφυγή του στο εξωτερικό.



Την ίδια ώρα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας συζητούνται οι αιτήσεις εξαίρεσης που έχουν κατατεθεί σε βάρος του τετάρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανου, από τους κατηγορουμένους Γιώργο Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου.



Μέσω των συνηγόρων τους, οι κ. Σκαρπέλης και Γεωργίου καταγγέλλουν τον ανακριτή για μεροληπτική στάση απέναντί τους και για αντιδικονομικούς χειρισμούς.



Το βούλευμα του Συμβουλίου αναμένετα να εκδοθεί σε λίγες ημέρες.

από το megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick