twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

31 Ιουλίου 2009

Γάμοι ομοφυλοφίλων τώρα και στην Αλβανία!

Την πρόθεση του να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο νόμος αποτελεί μια σημαντική απομάκρυνση από την κουλτούρα της χώρας αλλά και των ευρύτερων Βαλκανίων και εξέπληξε ακόμα και τις αλβανικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο νόμος ενδεχομένως να προκαλέσει διαμάχες και αντιδράσεις αλλά θα θέσει τέρμα στις διακρίσεις, τόνισε ο κ.Μπερίσα σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα για την Αλβανία, όπου μέχρι το 1995 ίσχυε νόμος που τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία με ποινές έως και 10ετους κάθειρξης. Πάντως εκπρόσωποι τόσο του μουσουλμανικού όσο και του ρωμαιοκαθολικού κλήρου της Αλβανίας εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους προς την προτεινόμενη νομοθεσία.
sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick