twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

31 Ιουλίου 2009

Μοναχός έκανε παιδί με καλόγρια!

Βαρύ χτύπημα δέχτηκε η εικόνα του Madjugorje, ενός χωριού στους λόφους ανατολικά της Ερζεγοβίνης το οποίο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων καθολικών προσκυνητών, επειδή εκεί φέρεται να έχει εμφανιστεί η Παναγία σε έξι αγόρια. Ο λόγος της αναστάτωσης των κατοίκων της περιοχής ήταν ο αποσχηματισμός από το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών του μοναχού Τομισλάβ Βλάσιτς, που ήταν η ψυχή του προσκυνήματος, ο πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής των αγοριών που έβλεπαν και συνομιλούσαν με την Παναγία. Ο πρώην ιερωμένος απομακρύνθηκε από τους κόλπους του τάγματος και της Καθολικής Εκκλησίας επειδή βρέθηκε ένοχος για ανήθικες σχέσεις με μοναχή, με την οποία μάλιστα έχει αποκτήσει κι ένα παιδί, αλλά και για διάδοση αμφισβητούμενων δογμάτων, μυστικισμό και χειραγώγηση συνειδήσεων.

Ο Τομισλάβ Βλάσιτς, που αναμένεται να αφοριστεί και από το Βατικανό, από το 1981 υπήρξε ο μεγάλοςυποστηρικτής των οραμάτων των παιδιών, τα οποία έβλεπαν πάνω σε λόφο του χωριού μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα παιδάκι και συνομιλούσε μαζί τους. Μάλιστα, το 1984 είχε στείλει επιστολή στον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ στην οποία τον διαβεβαίωνε ότι εκείνος, μέσω της θείας πρόνοιας, καθοδηγούσε τα παιδιά που έβλεπαν την Παναγία. Ετσι, κατάφερε ο τόπος όπου εμφανιζόταν η Παναγία να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο προσκύνημα μετά από εκείνο στη Λούρδη και στη Φατίμα - παρά το γεγονός ότι επίσημα δεν υπήρξε αναγνώριση των οραμάτων από την Αγία Εδρα και από την Αρχιεπισκοπή της τότε Γιουγκοσλαβίας.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά για τον μοναχό, λίγο μετά τα μέσα του ’80 αποκαλύφτηκε ότι είχε παιδί με μια μοναχή, οπότε και απομακρύνθηκε από το μοναστήρι και πήγε στην Ιταλία, όπου ίδρυσε θρησκευτική σύναξη της Παναγίας της Ειρήνης. Οι κατηγορίες, όμως, ποου τον βάρυναν δεν είχαν ξεχαστεί και έτσι από το Φεβρουάριο του 2008 το τάγμα τον υποχρέωσε να απομονωθεί σ’ ένα μοναστήρι Φραγκισκανών στη Λ’ Ακουίλα, ενώ του απαγόρεψαν να τελεί λειτουργία και μυστήρια μέχρι να βγει η πρόσφατη απόφαση από τον αρχηγό του τάγματος.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick