twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

26 Ιουλίου 2009

Μικρή βελτίωση της υγείας του πιο σοβαρού κρούσματος της νέας γρίπης στην Ελλάδα


Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου -του πρώτου καταγεγραμμένου σοβαρού κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα μας- που νοσηλεύεται διασωληνομένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παραμένει απύρετος, ωστόσο, η βλάβη στους πνεύμονες χαρακτηρίζεται σοβαρή. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες δίνουν αγώνα δρόμου ώστε το εμβόλιο να είναι έτοιμο το φθινόπωρο. Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός έχει προβλεφθεί να γίνει σε ειδικά κέντρα με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, διαβεβαιώνει ότι εάν χρειαστεί θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας, με έμφαση στα βαριά περιστατικά. Μέχρι στιγμής, ελάχιστοι είναι οι ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία και το 95% έχουν γίνει εντελώς καλά.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην Real News ξεκαθάρισε πως αν χρειαστεί θα εμβολιασθεί όλος ο πληθυσμός: «Είχαμε αποφασίσει να εμβολιασθεί ο μισός πληθυσμός και κυρίως όλες οι ευπαθείς ομάδες. Αλλά δεν αποκλείουμε -και θα είμαστε έτοιμοι- και τον ολικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Όσο για το κόστος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους".

Όσον αφορά το θέμα των σχολείων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διευκρίνισε ότι "οι αποφάσεις θα ληφθούν έγκαιρα. Σε όποιες χώρες όμως έκλεισαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα απεδείχθη ότι δεν είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους μια πανδημία μπορεί να κρατήσει από ενάμισι έως και δύο χρόνια".

Για το ίδιο θέμα απάντησε στην «Ημερησία» και ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος:"Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Καλύτερο, καλό ή χειρότερο. Το επιχειρησιακό σχέδιο λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς και απίθανους παράγοντες. Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε. Η συνεργασία είναι το κλειδί".

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, είχαν επιβεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 520 κρούσματα. Η πλειοψηφία -225- καταγράφηκαν στην Αττική. Ακολουθούν τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Ιονίου με 91 κρούσματα και η Κρήτη με 82. Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν καταγραφεί 45 ενώ στην Πελοπόννησο 29. Αντίθετα, περιοχές με ελαχίστη τουριστική κίνηση έχουν πολύ λίγα κρούσματα: η Θεσσαλία 8, το Νότιο Αιγαίο 7, το Βόρειο Αιγαίο 6, η Ήπειρος 2 και η Δυτική Μακεδονία μόλις ένα.

Κατά μέσο όρο επιβεβαιώνονται κάθε μέρα σε όλη τη χώρα 35 με 40 κρούσματα. Η ροή των περιστατικών είναι σταθερή και ο ιός δεν φαίνεται να παρουσιάζει έξαρση προς το παρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η νέα γρίπη δεν θα κάνει καμία εξαίρεση και θα έχει ευρεία εξάπλωση σε όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Μία γιατρός του νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην περιοχή. Η γιατρός νοσηλεύεται κατ' οίκον και σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού ελέγχθηκαν προσωπικό και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή μαζί της
EPT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick