twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

26 Ιουλίου 2009

Ο παπά-blogger από το Αγρίνιο!

Ο παπα-blogger από το Αγρίνιο δεν μασάει τα λόγια του. Στο στόχαστρο του 73χρονου συνταξιούχου ιερέα Ηλία Υφαντή μπαίνουν οι πολιτικοί, ο ανώτερος κλήρος και τα golden boys!

Αν και πάνε κάποια χρόνια από τότε που βγήκε στη σύνταξη, το γεγονός αυτό δεν ήταν ικανό να αποτρέψει τον πατέρα Ηλία Υφαντή από το να λέει έξω από τα δόντια όσα σκέφτεται. Ο 73χρονος ιερέας από το Αγρίνιο και πατέρας πέντε παιδιών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να βγάζει πύρινους λόγους, πλην όμως επιλέγει να το κάνειμέσω του προσωπικού ιστολογίου του. Μάλιστα, πολλοί έχουν ενοχληθεί κατά καιρούς από τα όσα έχει υποστηρίξει στα κείμενά του, με αποτέλεσμα πριν από μερικές εβδομάδες το blog του να αποκλειστεί από την ελεύθερη πρόσβαση!

Τελικά η «σταυροφορία» που ξεκίνησε ο παπα-Ηλίας (με ηλεκτρονικές επιστολές διαμαρτυρίας σε ιστολόγια με μεγάλη επισκεψιμότητα) με στόχο να άρει την απαγόρευση, απέδωσε καρπούς και πλέον όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να μπουν στο blog του και να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μαζί του. Αλλωστε, όπως τόνισε κι ο ίδιος, σε αυτού του είδους τους ιστοχώρους είθισται, αν όχι επιβάλλεται, να συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις!


Το PC του

Οπως παραδέχεται ο πατήρ Ηλίας Υφαντής, το «φλερτ» του με τους υπολογιστές ξεκίνησε πολύ νωρίς: «Γράφω στο κομπιούτερ εδώ και δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα. Δεν είμαι καλλιγράφος, σε σημείο καμιά φορά να μην μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω γράψει. Οταν λοιπόν τα παιδιά μου άρχισαν να ασχολούνται με το Internet, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα ιστολόγιο. Τώρα λέω “κρίμα που δεν γεννήθηκα κάποια χρόνια αργότερα”» συμπληρώνει ο παπα-blogger. Οπως μάλιστα μας επισημαίνει, ξεκίνησε από πολύ μικρός να αρθρογραφεί σε χριστιανικές εφημερίδες και ότι έχει στο DNA του ττο γράψιμο.

Από τον Ιανουάριο του 2008, οπότε άρχισε να λειτουργεί το blog του, μέχρι σήμερα έχει αναρτήσει δεκάδες άρθρα, τα περισσότερα χριστιανικού περιεχομένου. Κυρίως όμως το ιστολόγιο του παπα-Ηλία ξεχωρίζει για τις απόψεις του σχετικά με την πολιτική και τα κόμματα, εναντίον των οποίων έχει καταφερθεί πολλές φορές με σκληρές εκφράσεις!

Οποιος κάνει μια βόλτα στο ιστολόγιό του θα δει ότι δεν έχει χαριστεί ούτε «στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης με την προνομιακή μισθοδοσία» ούτε ακόμη και στους «δεσποτάδες που αποφασίζουν και διατάσσουν». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του για την πλουτοκρατία και τα golden boys! Λέει γι’ αυτούς στην «Espresso της Κυριακής»: «Ο καπιταλισμός δεν είναι απλώς ο νόμος της ζούγκλας, αλλά κάτι χειρότερο. Ο Θεός μάς έδωσε ένα στομάχι για να χορτάσουμε και ένα σώμα για να ζήσουμε. Ο καπιταλιστής ενεργεί σαν να έχει χιλιάδες στομάχια και χιλιάδες σώματα. Ενεργεί, εν ολίγοις, με έναν τερατώδη τρόπο. Θέλει να έχει χιλιάδες ανθρώπους για φαγητό και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα. Αυτό με ενοχλεί φοβερά. Οπως με ενοχλούν τα golden boys που εισπράττουν τεράστια ποσά. Αυτή είναι αλητεία. Τη στιγμή μάλιστα που ο αγρότης παίρνει 330 ευρώ»!


«Οτι είπαν οι Απόστολοι το είπε αργότερα ο Μάρξ στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο”»

Οπως μας διαβεβαίωσε ο «επαναστάτης» ιερέας του Διαδικτύου, θα συνεχίσει και στο μέλλον να λέει τη γνώμη του, ακόμη κι αν κάποιοι διαφωνούν. Προέτρεψε δε όσους πιστεύουν ότι οι ιερείς δεν πρέπει να έχουν πολιτική άποψη να ρίξουν μια ματιά στις «Πράξεις των Αποστόλων»: «Εκεί αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά σχετικά με την πρώτη χριστιανική κοινότητα: “Ουδείς εξ’ αυτών έλεγε για κάτι ότι ήταν δικό του αλλά ότι ήταν όλα κοινά για όλους και δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Ο καθένας προσέφερε ανάλογα με τις δυνατότητές του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του”. Και ο Μαρξ, που είναι πολύ μεταγενέστερος, στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” του 1848 λέει ακριβώς τα ίδια» κατέληξε!
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick