twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Αυγούστου 2009

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η σχολική χρονιά

Δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Κανονικά αναμένεται να χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, αφού στη χθεσινή συνεδρίαση το Εθνικό Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Πανδημία τέθηκε υπέρ της κανονικής λειτουργίας των σχολείων από τις 11 Σεπτεμβρίου!

Είχε προηγηθεί, την περασμένη Τρίτη, η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι θα ανοίξουν κανονικά οι ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η οριστική απόφαση που θα βάλει τέλος στην αναμονή και για τις οικογένειες που έχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα βγει μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Τότε αναμένεται να τεθεί στην ολομέλεια της επιτροπής η αρχική εισήγηση και στη συνέχεια τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν την τελική απόφαση σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εν τω μεταξύ, «αυγατίζουν» συνεχώς τα κρούσματα της νέας γρίπης. Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας αγγίζουν τα 1.002, η Εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Νέας Γρίπης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανέβασε τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που νόσησαν από τον ιό Η1Ν1 σε 1.424!

Με απλά μαθηματικά, σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας (από τις 3 μέχρι τις 11 Αυγούστου), επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 422 νέα κρούσματα! Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 442 αφορούν ταξιδιώτες που μολύνθηκαν από τη νέα γρίπη και τα 636 είναι «ορφανά» κρούσματα, δηλαδή περιστατικά για τα οποία αγνοούμε τον πιθανό τρόπο μετάδοσης. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, τα 684 καταγράφηκαν στην Αττική και ακολουθούν η Κρήτη με 203, τα Ιόνια νησιά με 146 και ηκεντρική Μακεδονία με 115 κρούσματα.


Σε καραντίνα οι έξι του «Navigator of the Seas»

Σε περιορισμό στις καμπίνες τους παρέμειναν χθες οι έξι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Navigator of the Seas» που εμφάνισαν συμπτώματα της γρίπης τύπου Α.

Θετικοί στον ιό της γρίπης τύπου Α βρέθηκαν τρία μέλη του πληρώματος, ενώ η έξοδος από τις καμπίνες απαγορεύθηκε και σε άλλα τρία άτομα του άμεσου περιβάλλοντος των ναυτικών, τα οποία παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Κανονικά επιτράπηκε η αποβίβαση των υπολοίπων 3.658 επιβατών καθώς κλιμάκιο της νομαρχίας Πειραιά έλαβε από τον αξιωματικό γιατρό και τον πλοίαρχο του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς επιβάτης ή μέλος του πληρώματος χρειάζεται ιατρική ή νοσοκομειακή συνδρομή. Επόμενος σταθμός του κρουαζιερόπλοιου που προερχόταν από τη Μεσίνα της Ιταλίας είναι το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δήλωσε σχετικά με το εν λόγω περιστατικό: «Και σε αυτή, την τρίτη κατά σειρά από τα τέλη Ιουλίου περίπτωση άφιξης κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά με ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης, η κινητοποίησή μας υπήρξε άμεση, αποδεικνύοντας το υψηλό βαθμό ετοιμότητας και εγρήγορσης των υπηρεσιών μας».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick