twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Αυγούστου 2009

Αποζημίωση 450.000 ΕΥΡΩ για τον χαμό του παιδιού τους

Αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στους γονείς του Μανώλη Μαρκάκη, του αγοριού που «έσβησε» πριν τέσσερα χρόνια στο χειρουργικό τραπέζι κατά τη διάρκεια εγχείρισης για την αφαίρεση των αμυγδαλών του.

Αν και η αποζημίωση δεν απαλύνει τον πόνο των γονιών, αποτελεί ωστόσο μια μορφή δικαίωσης για τον άδικο χαμό του μονάκριβου παιδιού τους.

Ο θάνατος του Μανώλη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2005, ο 10χρονος εισήχθη σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να αφαιρέσει τις ατροφικές αμυγδαλές του.

Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του στο χειρουργείο, ο γιατρός ενημέρωσε τους γονείς ότι «υπήρχε κάποιο πρόβλημα» και ότι θα γινόταν εξαγωγή μόνο της μιας αμυγδαλής. Μετά από αρκετή ώρα, το παιδί διακομίστηκε διασωληνωμένο στο ΠΕΠΑΓΝΗ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εξέπνευσε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο 10χρονος εμφάνισε βραδυκαρδία και ανακοπή. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με παροχή ενδοφλέβιας ατροπίνης και μαλάξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθουν ο σφυγμός και η καρδιαναπνευστική λειτουργία. Οι δύο γιατροί, ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα έπρεπε να συνεχίσουν να παρέχουν στο αγόρι οξυγόνο για την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού οιδήματος, να του κάνουν τραχειοτομή και να το μεταφέρουν άμεσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Αντιθέτως, έγινε προσπάθεια αφύπνισης και αποσωλήνωσης του 10χρονου με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση του.
Zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick