twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

13 Αυγούστου 2009

Βαρθολομαίο και Γείτονα κατονομάζει ο Χριστοφοράκος

Ανοιξε ο δρόμος για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ύστερα από την απόφαση του Εφετείου Μονάχου, με την οποία αποφάσισε την παράδοσή του στη χώρα μας.

Αν και οι δικηγόροι του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens στην Ελλάδα αναμένεται να προσφύγουν άμεσα στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, για οριστική απόφαση, νομικοί κύκλοι στη χώρα μας σχολίαζαν χθες ότι η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου είναι «ισχυρά τεκμηριωμένη και δύσκολα θα ανατραπεί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε χθες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου και στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του κατηγορουμένου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003 σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη». Ομως κατά πληροφορίες η έκδοση έγινε με βάση το πρώτο ένταλμα σύλληψης που αφορά τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και όχι το δεύτερο που σχετίζεται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το σύστημα C4I, για το οποίο οι Γερμανοί δικαστές έχουν επιφυλαχθεί. Πάντως ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, που χειρίζεται την ανάκριση για την υπόθεση της Siemens, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να μεταβεί στη Γερμανία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο ανακριτής να επιστρέψει μαζί με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν αποφασίσει για την αναστολή της έκδοσής του μέχρι να συζητηθεί η προσφυγή των συνηγόρων του.
Δύο ονόματα

Σύμφωνα με το ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο του Ειρηνοδικείου Μονάχου, κατονομάζονται ο εκλιπών πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Βαρθολομαίος και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας ότι συμφώνησαν στα τέλη του 2003 μαζί με τον πρώην διευθυντή της Siemens, ώστε να ασκήσουν την επιρροή τους σε δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρείας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

Σε άλλο σημείο του εντάλματος αναφέρεται ότι από τα μαύρα ταμεία της Siemens τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν στον Χριστοφοράκο, ο οποίος σύμφωνα με την συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παρέδωσε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Γιάννη Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ.

Τι λένε τα άλλα κόμματα

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν έχει "καμία σημασία σε όσα λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Siemens. Πρόκειται για κακή παράσταση συνενόχων με στόχο τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό".

Ο Εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Ο κ. Καραμανλής είναι αδύναμος και ως εκ τούτου άτολμος να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Siemens. Η ΝΔ είναι βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στις μίζες. Οι καθαροί βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι με την ανοχή τους συγκαλύπτουν την ενοχή των άλλων".

«ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ»ΛΕΕΙ Η Ν.Δ.!

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. στα όσα αναφέρει στην απολογία του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. «Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε ότι το κόμμα της Ν.Δ. δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens» τονίζει σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Κάθε άλλη αναφορά, από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, είναι ψευδής και ανυπόστατη. Οπως είναι άλλωστε γνωστό, η διαχείριση των οικονομικών της Ν.Δ. γίνεται με πλήρη διαφάνεια και με χρήση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, το οποίο μόνη και πρώτη εφάρμοσε από το 1995» προστίθεται στην ανακοίνωση.


ΠΑΣΟΚ: ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με κατηγορηματικό τρόπο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens, τονίζει: «Στο ταμείο του κόμματος, όπως φαίνεται και από τη δήλωση του Κώστα Γείτονα, τότε υπευθύνου Οικονομικών του Κινήματος, και από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή, δεν προκύπτει οτιδήποτε σχετικό. Τα δε περί δήθεν “συμφωνιών” των δύο κομμάτων για την υπόθεση C4I είναι το λιγότερο αστεία».

Η Μαρία Καρακλιούμη στη δήλωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμία προϋπόθεση, όρους ή αστερίσκους ζητήσαμε να λάμψει η αλήθεια για όλες τις περιπτώσεις ανομίας που ταλανίζουν το δημόσιο βίο. Είχαμε τονίσει την ανάγκη να έρθουν “όλα στο φως”, για όλους και για όλα, χωρίς εξαιρέσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πολλές φορές -και από το βήμα της Βουλής- ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να βγει το πολιτικό σύστημα από τη σκιά που πέφτει επί δικαίων και αδίκων και απαξιώνει στα μάτια των πολιτών την πολιτική, “ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσουμε”».


ΓΕΙΤΟΝΑΣ: ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο οποίος σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος εμπλέκεται στις χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα όσα πληροφορούμαι μέσω δημοσιογραφικών ερωτήσεων και με τα οποία επιχειρείται να συνδέσουν εμένα προσωπικά με συμφωνίες και χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens είναι παντελώς ανυπόστατα. Είναι αποκυήματα φαντασίας. Ολες αυτές οι αναφορές δεν ισχύουν και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, για όλη την περίοδο κατά την οποία ήμουν υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του Κινήματος. Παραμένω σταθερός στη θέση μου, θέση του ΠΑΣΟΚ, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick