twitter
    http://www.papagalaki.tk
test

15 Αυγούστου 2009

Μυστήριο με το πλοίο φάντασμα


"Το πλοίο Arctic Sea βρίσκεται περίπου 400 ναυτικά μίλια από ένα από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, άρα, προς το παρόν, εκτός χωρικών υδάτων του Πράσινου Ακρωτηρίου", δήλωσε η πηγή από την ακτοφυλακή του αρχιπελάγους για το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο έχει εξαφανισθεί μυστηριωδώς από τα τέλη Ιουλίου, χωρίς να διευκρινίζει ποιο είναι αυτό το νησί.

Το αρχιπέλαγος του Πράσινου Ακρωτηρίου βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 450 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σενεγάλης.
"Η ακτοφυλακή του Πράσινου Ακρωτηρίου είναι σε επαφή με τις διεθνείς υπηρεσίες και οργανισμούς τους οποίους ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για την εξέλιξη της προόδου του σκάφους", πρόσθεσε η ίδια στρατιωτική πηγή, με την οποία επικοινώνησε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην Πραΐα.

Ανακοίνωση της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το φορτηγό πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις 28 Ιουλίου ενώ έπλεε στη Μάγχη, υπέστη δύο επιθέσεις, μία στα ανοικτά της Σουηδίας και μία στα ύδατα της Πορτογαλίας, δεν επρόκειτο όμως για "παραδοσιακή" πειρατεία.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, (...) φαίνεται πως αυτές οι ενέργειες, όπως μας πληροφόρησαν, δεν είχαν καμμία σχέση με πράξεις παραδοσιακής πειρατείας, ή με μία ένοπλη επίθεση στη θάλασσα", διευκρίνισε ο Μαρτίν Σελμέρ, εκπρόσωπος του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα μεταφορών.

"Η Επιτροπή δεν επιθυμεί να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό στο παρόν στάδιο ώστε να μην παρεμποδίσει τις ενέργειες των αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη", πρόσθεσε.

Το 4.000 τόνων Arctic Sea, υπό σημαία Μάλτας και με 15μελές ρωσικό πλήρωμα, μεταφέρει φινλανδική ξυλεία η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 1,16 εκατομμύρια ευρώ. Το πλοίο δεν κατέπλευσε στο λιμάνι Μπετζάγια της Αλγερίας όπου αναμενόταν στις 4 Αυγούστου, ενώ τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής στις 28 Ιουλίου
EPT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News & Media Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryCurrent Events & News Blogs - Blog Rankings Entertainment blogsblogarama - the blog directoryBlog Flux DirectoryOn our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.comBlogger Trick